Švenčionių rajono miške sulaikyti penki vietnamiečiai ir čečėnas

Švenčionių rajono miške Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė dar penkis į Lietuvą nelegaliai patekusius vietnamiečius. Jie bei kartu įkliuvęs čečėnų tautybės Rusijos piliečiu prisistatęs vyras uždaryti į areštinę.

Švenčionių rajono miške sulaikyti penki vietnamiečiai ir čečėnas.<br>VSAT nuotr.
Švenčionių rajono miške sulaikyti penki vietnamiečiai ir čečėnas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2014, 12:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:25 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį pasienyje su Baltarusija esančiame Cemnukos miške ties Švenčionių rajono Michailinavo kaimu patruliavę Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai pastebėjo ir sulaikė du asmenis. Nuo sulaikymo vietos iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – keli šimtai metrų. Vienas atėjūnas prisistatė 16 metų vietnamiečiu, kitas – 29 metų čečėnų tautybės Rusijos piliečiu. Abu jie neturėjo jokių dokumentų.

Manoma, kad neteisėtai valstybės sieną perėję pažeidėjai ratais ilgokai klaidžiojo Cemnukos miške. Neturėdami maisto bei šiltesnių drabužių jie gerokai sužvarbo ir nusilpo.

Apie užsieniečių sulaikymą VSAT pareigūnai pranešė kolegoms iš Baltarusijos Smurgainių grupės. Ignalinos rinktinės pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tą pačią dieną savo atsakomybės ruožą tikrinę Pavoverės užkardos pasieniečiai už maždaug 3 kilometrų nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, tame pačiame Cemnukos miške, sulaikė dar tris užsieniečius. Dokumentų neturėję du vyrai ir moteris tesugebėjo pasakyti esantys vietnamiečiai. Daugiau VSAT pareigūnams su jais susikalbėti nepavyko. Sulaikymo vietą bei apylinkes patikrino kinologas bei tarnybinis šuo, tačiau daugiau nieko įtartino neaptikta.

Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėję Ignalinos rinktinės pasieniečiai.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 215 nelegaliai į Lietuvą patekusių vietnamiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.