Kedžiai ir A.Skučienė tikisi išsisukti nuo paskirtų baudų

Nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės ir jos dviem žmogžudystėmis įtariamo brolio tėvai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai bei teta Audronė Skučienė vėl turėjo prisiminti 2012 metų kovo 23-osios įvykius, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti mergaitę jos mamai Laimutei Stankūnaitei.

Kedžiai skundėsi, kad yra pensininkai ir neturi iš ko mokėti jiems paskirtų baudų.<br>R.Neverbicko nuotr.
Kedžiai skundėsi, kad yra pensininkai ir neturi iš ko mokėti jiems paskirtų baudų.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 10, 2014, 6:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:43 PM

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas išnagrinėjo jų apeliacinį skundą dėl šių metų balandžio 18 dieną priimto Alytaus rajono apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo Kedžiai ir A.Skučienė buvo pripažinti kaltais trukdę antstolei vykdyti savo pareigas.

Nuteistieji prašė juos išteisinti, tačiau ar tai įvyks, paaiškės spalio 13 dieną, kai Šiaulių apygardos teismas paskelbs savo sprendimą.

Alytaus rajono apylinkės teismas L.Kedienės elgesį perduodant anūkę jos mamai buvo įvertinęs 3250 litų bauda, V.A.Kedį – 2600 litų bauda, o A.Skučienę – 1300 litų bauda.

Nors A.Skučienė buvo kaltinta ir pasipriešinimu policijos pareigūnui, Alytaus teismas ją išteisino nusprendęs, kad jos susistumdymas su L.Stankūnaite saugojusiu Kriminalinės policijos biuro pareigūnu turi būti vertinamas tik kaip administracinis nusižengimas.

Alytaus rajono apylinkės teisme byla buvo nagrinėjama daugiau kaip metus. Ją dėl teisiamųjų ligų teismui pavyko atversti tik iš šešto karto.

Ilgą laiką buvo vilkinamas ir ikiteisminis tyrimas. Kojų venų operaciją pasidariusi A.Skučienė nesiteikė atvykti į Panevėžio apygardos prokuratūros, jos apklausti nepasisekė nei namuose, nei Kauno policijoje.

Už ikiteisminio tyrimo vilkinimą A.Skučienei teko susimokėti 5,2 tūkst. litų baudų.

Kai ikiteisminis tyrimas jau buvo baigiamas, kaltinamieji pareiškė nušalinimą Panevėžio prokurorams, tačiau ilgiau vilkinti bylos jiems nepavyko. Buvo surašytas kaltinamasis aktas ir byla perduota teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.