Pasieniečiai sulaikė Nyderlanduose pavogtą mikroautobusą

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė Prienų rajono gyventoją, vairavusį, įtariama, Nyderlanduose pavogtą mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“. Be to, paaiškėjo, kad prie transporto priemonės vairo sėdęs vyras niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė, įtariama, Nyderlanduose pavogtą mikroautobusą.<br>VSAT nuotr.
Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė, įtariama, Nyderlanduose pavogtą mikroautobusą.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2014, 12:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:35 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“ olandiškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavęs 34 metų Prienų rajono gyventojas pasieniečiams pateikė asmens bei mikroautobuso dokumentus. VSAT pareigūnams paprašius pateikti ir vairuotojo pažymėjimą, vyras prisipažino jo niekada neturėjęs.

Kontrolės metu taip pat nustatyta, kad 2010 m. pagaminta transporto priemonė kaip neteisėtai nusavinta ar pavogta yra ieškoma Nyderlandų teisėsaugininkų. Į įvykio vietą pasieniečiai iškvietė policijos ekipažą, kurio pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės.

Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo. Mikroautobusą vairavęs Prienų rajono gyventojas uždarytas į areštinę. „Mercedes Benz Sprinter“ laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 58 automobilius, kurie, įtariama, buvo pavogti ir kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.