Vilniečio „nuopelnai“: išžagino moterį ir nužudė jos sugyventinį

Už išžaginimą, pasikėsinimą išžaginti ir žmogžudystę – 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Tokį bausmę 19-amečiui vilniečiui Vladyslavui Višnevskiui ketvirtadienį skyrė Vilniaus apygardos teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2014-09-11 16:48, atnaujinta 2018-02-09 16:28

V.Višnesvkis buvo sulaikytas pernai rugsėjo 20 dieną, tačiau jo nusikaltimų istorija prasidėjo porą mėnesių anksčiau – tų pačių metų liepos mėnesį, kai jis du kartus išžagino savo pažįstamo Romualdo Blaževičiaus sugyventinę Jeleną.

Kaip teigė nukentėjusioji, pirmą kartą ją V.Višnevskis užpuolė ir išžagino būdelėje esančioje Vilniuje, netoli Liepkalnio slidinėjimų trasų, o antrą kartą savo aistrą patenkino apleistame name Liepkalnio gatvėje.

Mergina apie tai policijos pareigūnams neprasitarė. Apie patirtą prievartą pasakė tik R.Blaževičiui, tačiau šis, Jelenos teigimu, į jos pasakojimus nereagavo.

Gal žaginimo istorija niekada ir nebūtų paaiškėjusi, jei ne rugsėjo 19-osios įvykiai.

Tą vakarą V.Višnevskis, R.Blaževičius ir Jelena linksminosi sugyventinių bute Liepkalnio gatvėje.

Įkaušęs V.Višnevskis vėl užsimanė „meilės“.

Jaunuolis pastvėrė peilį ir pagrasinęs juo liepė Jelenai nusirengti ir gultis į lovą.

Prasidėjus grasinimams R.Blaževičius buvo kitame kambaryje, bet netrukus išėjo. „O tu dar čia“, - sušuko vyras ir stvėręs nuo stalo puoduką trenkė juo V.Višnevskiui per galvą ir ją praskėlė.

Įpykęs V.Višnevskis išsitraukė peilį ir tris kartus dūrė juo R.Blaževičiui.

Vėliau ekspertai nustatė, kad peilis pataikė į krūtinę ir juosmenį. R.Blaževičius mirė nusikaltimo vietoje. Nustatyta, kad konflikto metu vyras buvo visiškai girtas - jo kraujyje rastos 4,36 promilės alkoholio.

Pamatęs, ką padarė, V.Vasilevskis išsigando ir spruko iš namų. Jį pareigūnai surado tik po paros vaikščiojantį po mišką Vilniaus rajone.

Peilį kuriuo jis nužudė savo sugėrovą jaunuolis vis dar nešiojosi su savimi.

Sulaikytas V.Višnevskis savo kaltės neneigė. Jis prisipažino ir dėl išžaginimų, ir dėl žmogžudystės.

Anksčiau V.Višnevskis nebuvo teistas, tačiau pavyzdingu piliečiu jo tikrai negalima pavadinti – jaunuolis valkatavo, niekur nedirbo, šešis kartus buvo baustas administracine tvarka, anksčiau dėl jam diagnozuoto lengvo protinio atsilikimo gydytas psichiatrijos ligoninėje.

Nukentėjusiąją šioje byloje pripažintai V.Blaževičiaus dukrai Jolantai nuteistasis turės sumokėti 2530 litų, kuriuos ji išleido tėvo laidotuvėms bei atlyginti neturtinę žalą 12 tūkst. 200 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.