Du sulaikyti latviai turėjo suklastotus vairuotojų pažymėjimus

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė du Latvijos piliečius, pateikusius, įtariama, suklastotus vairuotojų pažymėjimus. Vienas latvis turėjo rusiško dokumento klastotę, kitas – padirbtą Didžiosios Britanijos vairuotojo pažymėjimą.

Du Kalvarijos pasieniečių sulaikyti latviai turėjo suklastotus vairuotojų pažymėjimus.<br>VSAT archyvo nuotr.
Du Kalvarijos pasieniečių sulaikyti latviai turėjo suklastotus vairuotojų pažymėjimus.<br>VSAT archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 11:48 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:27 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę pasienio su Lenkija ruože, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, dokumentų patikrinimui sustabdė automobilį „Fiat Ducato“. Į Lenkiją beišvykstantį mikroautobusą su Latvijos numeriais vairavo 36-erių šios šalies pilietis.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad jo pateiktas rusiško pavyzdžio vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra suklastotas. Latvis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, o VSAT Lazdijų rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

„Fiat Ducato“ į Lenkiją leista išvairuoti vienam iš juo vykusių keleivių, turėjusiam reikiamus dokumentus. Toje pačioje vietoje Kalvarijos užkardos pasieniečiai šeštadienį patikrai sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Ford Galaxy“ su Didžiosios Britanijos numeriais. Jį vairavo 44-erių Latvijos pilietis. VSAT pareigūnai nustatė, kad šio vyro pateiktas Didžiosios Britanijos vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra klastotė.

Ir šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas, o latvis atsidūrė areštinėje. „Ford Galaxy“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.