Įkliuvo neteisėtai sieną perėję čečėnas ir du vietnamiečiai

Vilniaus rajone VSAT pareigūnai sulaikė neteisėtai į Lietuvą atėjusius tris užsieniečius – čečėną ir du vietnamiečius. Vieną pažeidėją susekti padėjo pasieniečių sraigtasparnio įgula.

Vilniaus rajone įkliuvo neteisėtai sieną perėję čečėnas ir du vietnamiečiai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vilniaus rajone įkliuvo neteisėtai sieną perėję čečėnas ir du vietnamiečiai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:27 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai vaizdo stebėjimo įranga ties Vilniaus rajono Kiemėnų kaimu užfiksavo iš Baltarusijos į Lietuvą per valstybės sieną einančią asmenų grupę. Į nurodytą vietą nedelsiant buvo pasiųsti pasieniečių patruliai ir kinologas su tarnybiniu šunimi.

Keturkojis paieškos grupę nuvedė maždaug kilometrą į Lietuvos gilumą, link Vindžiūnų kaimo. Čia VSAT pareigūnai sulaikė du vyrus. Vienas jų - leidimą Lietuvoje gyventi turintis 35 metų čečėnų tautybės Rusijos pilietis, turėję pasą. Kitas sulaikytais - savo šalies pasą turėjęs 39 metų vietnamietis. Pastarojo pase, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizos, suteikiančios teisę jos savininkui teisėtai patekti ir būti bendrijos erdvėje.

Dar vieną sienos pažeidėją iš oro susekė teritorijos apieškai pakelto VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnio įgula. Vietnamiete prisistačiusi ir jokių asmens dokumentų neturėjusi moteris sulaikyta miško tankmėje ties Vilniaus rajono Kiemėnų kaimu.

Visi trys užsieniečiai uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 224 į Lietuvą neteisėtai patekusius Vietnamo piliečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.