Suimtas šiurpioje avarijoje merginą pražudęs motociklininkas

Vilniaus miesto apylinkės teismą 3 mėnesiams leido suimti šiurpioje avarijoje 24 metų merginą pražudžiusį motociklininką Robertą Jackevičių. Į teismą jis atgabentas surakintas antrankiais. Paaiškėjo, kad įtariamasis yra piktybinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas, jis ne kartą teistas.

Į teismą atvestas merginą Vilniuje pražudęs motociklininkas.<br>D.Umbraso nuotr.
Į teismą atvestas merginą Vilniuje pražudęs motociklininkas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-09-15 16:10, atnaujinta 2018-02-02 12:22

Kaip jau skelbėme, nelaimė įvyko šeštadienį apie apie 23 val. 45 min. Vilniuje, Liepkalnio g. ir Gardino g. sankryžoje. Čia motociklas „Kawasaki“, vairuojamas neblaivaus (paimtas kraujas tyrimui) neturinčio teisės vairuoti Roberto Jackevičiaus (gim. 1983 m.), nuvažiavo nuo gatvės ir partrenkė bei mirtinai sužalojo šaligatviu ėjusią 1990 m. gimusią moterį.

Motociklo vairuotojas per incidentą nukentėjo nesunkiai, jis dėl daugybinių nubrozdinimų gydomas ambulatoriškai. Tą pačią naktį motociklininkas buvo uždarytas į areštinę.

Pirminiais duomenimis, kildamas į kalną galingu motociklu įtariamasis posūkyje nesuvaldė savo transporto priemonės, nuvažiavo nuo kelio, užskriejo ant šaligatvio, nuo jo ant nedidelio šlaito ir vertėsi.

Kaip tik tuo metu šaligatviu ėjo dvi merginos. Vieną jų motociklininkas partrenkė. 24 metų merginą žuvo. Atskubėjusiems greitosios pagalbos medikams beliko konstatuoti jos mirtį.

Pasak liudininkų, per avariją kuriam laikui „atsijungė“ ir motociklininkas. Vėliau jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Iš ten įtariamasis buvo išgabentas į areštinę.

Ne kartą teistas ir baustas

Teisme paaiškėjo, kad tragiškos avarijos sukėlimu įtariamas Robertas Jackevičius yra piktybinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. Pasak prokuroro, jis jau dešimt kartų baustas už tai, kad vairavo neblaivus, 13 kartų baustas už tai, kad policijai vis įkliūna vairuodamas be vairuotojo pažymėjimo. 

Be to, vyras net aštuonis kartus teistas. Po tragiškos avarijos šeštadienio vakarą sulaikius R.Jackevičių paaiškėjo, kad paskutinės teismo skirtos bausmės jis dar nėra atlikęs.

Jau žinoma, kad tą tragišką šeštadienio vakarą vyras vairavo ne savo motociklą. Be to, jam nustatytas 1,8 prom. girtumas. 

Prokuratūra įtariamąjį prašė suimti. Teismas prašymą patenkino ir R.Jackevičių leidu suimti maksimaliam 3 mėnesių terminui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.