L. Kedienės gerbėjai įsižeidė pavadinti psichiniais ligoniais

Vilniaus miesto apylinkės teisme trečiadienį pagaliau pradėta nagrinėti iš Lietuvos pasprukusios Neringos Venckienės motinos Laimutės Kedienės privataus kaltinimo byla dėl pagrindinio žudynių bylos liudytojo Mindaugo Žalimo apšmeižimo.

Pažymos apie L.Kedienės sveikatą teismas nepriėmė, tačiau įrašus nusprendė prijungti prie bylos.<br>D.Umbraso nuotr.
Pažymos apie L.Kedienės sveikatą teismas nepriėmė, tačiau įrašus nusprendė prijungti prie bylos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 17, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:27 PM

Du kartus teista L.Kedienė į teisiamųjų suolą sėdo po to, kai viešai pareiškė, kad ji neabejoja, jog jos dviejų žmonių nužudymu įtariamą sūnų Drąsių Kedį nužudė M.Žalimas.

Prieš pradedant bylą nagrinėti iš esmės, L.Kedienės advokatas teismui pateikė pažymą apie pensininkės pajamas ir sveikatos būklę.

Paklaustas, ką pažyma apie sveikatą turi bendra su šia byla, advokatas atsakė, kad jis ją teikia kaip įrodymą, kad L.Kedienės sveikata prasta, todėl esą moteris galėjo kalbėti susijaudinusi.

L.Kedienės gynėjas taip pat paprašė prie bylos prijungti įrašus iš įvairių televizijos laidų bei Virginijaus Gaivenio laidą, kurioje M.Žalimas pirmą kartą papasakojo tai, kas jam žinoma apie D.Kedžio pasirengimą žudyti.

Pažymos apie L.Kedienės sveikatą teismas nepriėmė, tačiau įrašus nusprendė prijungti prie bylos.

„Kai jis pasirodė, jis nuolat šmeižė. Atvažiavo žmonės iš Plungės ir pasakė, kad jūsų sūnus tikrai nužudytas. Aš parašiau  prokuratūrai, kad M.Žalimui pradėtų ikiteisminį tyrimą“, – suteikus jai žodį pareiškė L.Kedienė ir pabrėžė, kad ji kalta nesijaučia.

L.Kedienė M.Žalimui yra pateikusi priešieškinį. Ji kaltina svarbų liudytoją, kad jis apšmeižė jos mirusį sūnų.

Trečiadienį į teismą L.Kedienė pasikvietė kelis liudytojus, tarp jų savo seserį Audronę Skučienę, disidentę Nijolę Sadūnaitę bei iš teismų neišlendantį aršų „violetinį“ veikėją Renaldą Ščiglinską, tačiau nė vienas jų nekalbėjo apie tai, kas būtų susiję su M.Žalimo pareikštu ieškiniu ar L.Kedienės priešieškiniu.

„Pažįstu L.Kedienę, aš savaitę su mergaite buvau, o šitą matau antrą kartą, man labai gaila šio berniuko. Dievo teismas yra“, – pakviesta liudyti pareiškė N.Sadūnaitė.

N.Sadūnaitė teisme pradėjo aiškinti, kad praėjusį teismo posėdį, gegužės 26 dieną, M.Žalimas salėje sėdintiems žmonėms, tarp kurių buvo ir monsinjoras Alfonsas Svarinskas, pareiškė, kad jie visi yra psichiniai ligoniai.

Šių žodžių pati N.Sadūnaitė negirdėjo, tik esą matė, kaip salėje buvę L.Kedienės gerbėjai pasibaisėję atsistojo.

„Aš sakau, tegul jie susitaiko, nes ir M.Žalimas nevaldo liežuvio. Mindaugėli, paduokit ranką, susitaikykit“, – kalbėjo N.Sadūnaitė.

R.Ščiglinskas taip pat kalbėjo apie gegužės 26-osios posėdį. Pasak jo, teisėjai išėjus iš salės, M.Žalimas pasisuko į L.Kedienę ir pasakė „psichė“, o po to pasisukęs į salę savo žodžius papildė: „ligonė, jūs visi čia ligoniai“.

Dar viena L.Kedienės liudytoja M.Žalimą yra mačiusi Kauno teisme, bet daugiau nieko pasakyti negalėjo.

„Šnekėjome apie tai, kad M.Žalimas padavė į teismą L.Kedienę, aš buvau per televiziją tą laidą mačiusi, kad D.Kedys – žudikas, koks jis žudikas“, – dėl ko iškviesta į posėdį, pati nelabai suprato liudytoja.

„Girdėjau iš kitų, kad jis (M.Žalimas. – Red.) sakė, jog jie čia visi psichai. Tai sakė ir salei, ir L.Kedienei“, – kalbėjo dar viena L.Kedienės draugė.

A.Skučienė taip pat buvo gegužės 26 dieną Vilniaus teisme, bet pati negirdėjo, ką sakė M.Žalimas. Ji tik iš kitų sužinojo, esą vyras pasakė „psichiniai ligoniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.