Klaipėdos Liepų gatvėje – penkiolika nutepliotų pastatų

Ant Klaipėdos pastatų sienų vėl atsirado naujų teplionių – Liepų gatvėje grafičiais nuniokota net penkiolika namų. Pagal šį faktą pirmajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 18, 2014, 10:35 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:54 PM

Tarp visų teplionių, dėl kurių gauti pareiškimai, yra ir keli policijai labai gerai pažįstamo braižo užrašai – „Ginov“. Tokius pėdsakus palikdavo vienas garsiausių uostamiesčio grafitininkų 25 metų Gintaras Genčas.

Prieš porą mėnesių jis už sienų niokojimą buvo nuteistas tryliktą kartą. Klaipėdos apylinkės teismas jam skyrė 1300 litų baudą.

Pripažinęs, kad elgėsi netinkamai, jis teismą tikino norįs pradėti naują gyvenimą. Klaipėdos verslo kolegijoje neakivaizdžiai studijuojantis vaikinas netrukus įgis kompiuterininko programuotojo specialybę. O tuomet žadėjo vykti dirbti į užsienį. Iš viso už savo piešinius ant sienų G.Genčas sumokėjo daugiau kaip dešimt tūkstančių litų.

Kol kas policija dar negavo nuniokotus Liepų gatvės namus administruojančių bendrovių pareiškimų su nurodytais nuostoliais.

Tyrėja Vitalija Sukauskienė patvirtino, kad tarp penkiolikos grafičių Liepų gatvėje yra keletas užrašų „Ginov“. Tačiau kol kas dar nenustatyta, ar jie atsirado seniau ir dar nespėti nuvalyti, ar užpurkšti naujai.

Dauguma užrašų užpurkšti raudona spalva. Neatmetama ir tai, kad kažkas galėjo pasinaudoti G.Genčui įprastu braižu ir šitaip pajuokauti. G.Genčas dažniausiai ant sienų palikdavo užrašus „Ginov“. Gin – pirmosios jo vardo raidės, ov reiškia „one vandal“ (vienas vandalas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.