Su kišenvagiais Kryžių kalne policija kovoja lankstinukais

Šiaulių policija nesugalvojo geresnio būdo kovoti su kišenvagiais Kryžių kalne, kaip tik turistams dalinant lankstinukus.

Su kišenvagiais policija kovoja lankstinukais.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Su kišenvagiais policija kovoja lankstinukais.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 6:33 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:31 PM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, saulėtą rudens dieną, rugsėjo 17-ąją, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus bendruomenės pareigūnai kartu su tyrėju Gintautu Staškumi vykdė prevencinę akciją „Saugokis vagies“.

Važiuojant šiaurės kryptimi nuo Šiaulių, Meškuičių seniūnijoje yra vienas patraukliausių, turistų ypač pamėgtas ir gausiai lankomas Jurgaičių, dar kitaip vadinamas Domantų, piliakalnis, geriau visiems žinomas kaip Kryžių kalnas. Ši vieta išskirtinė tuo, kad ant piliakalnio sau vietą jau atrado tūkstančiai kryžių, atvežtų ne tik iš įvairių, net ir pačių atokiausių Lietuvos vietų, bet ir tolimiausių užsienio taškų.

„Gražių orų nestokojantį rudenį Kryžių kalną turistai vis dar gausiai lanko. Deja, jų viešnagę ir grožėjimąsi šventa vieta vis dažniau sudrumsčia kišenvagiai. Pastebėjus, jog Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatas gauna vis daugiau skundų, jog būnant Kryžių kalno teritorijoje turistams, ypatingai piliečiams iš užsienio dingsta piniginės, dokumentai ir kiti vertingi daiktai, pareigūnai dar kartą surengė akciją „Saugokis vagies“, kurios metu lankytojams buvo pasakojama kaip reikėtų apsaugoti savo daiktus“, - rašoma Šiaulių policijos pranešime.

Akcentuota, kad nuo kišenvagių geriausiai gelbsti atidumas ir budrumas. Vertingesnius daiktus – pinigines, mobilaus ryšio telefonus patariama laikyti vidinėse kišenėse, rankinės gilumoje ar sandariai užsegtus, užtraukus lengviau prieinamas vietas. Pareigūnai primena, kad rankinę masinėse žmonių susibūrimo vietose geriausiai laikyti priešais save.

Turistams pareigūnai dalino atmintines, kaip apsisaugoti nuo vagies. Taip pat pareigūnai bendravo ir su Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro darbuotojomis ir informavo, jog pastebėjus vagystes nedelsiant skambintų bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.