Kruvinas konfliktas Vilniaus r.: trys peršauti, vienas sumuštas

Mažiausiai keturi žmonės buvo sužaloti, vienas sulaikytas penktadienio vakarą Vilniaus rajone per kelių vyrų konfliktą. Trys iš nukentėjusių yra peršauti, šaulio ieško policija. Sulaikytas ir apklaustas įtariamasis irgi peršautas.

Policija aiškinasi kruvino konflikto Kazimieravo kaime aplinkybes.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija aiškinasi kruvino konflikto Kazimieravo kaime aplinkybes.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-09-19 20:46, atnaujinta 2018-01-30 08:32

Incidentas apie 19 val. 10 min. įvyko Kazimieravo kaime. Policijai paskambinę žmonės pranešė, kad kelių vyrų kompanija, atvažiavusi automobiliu BMW X3 šaudo į žmones, yra sužeistų.

Į įvykio vietą nuskubėjo keli policijos ekipažai ir greitosios pagalbos medikai. Kazimieravo kaimas yra maždaug 25 km nuo Vilniaus. Tad ir pareigūnai bei medikai čia negalėjo atvažiuoti per kelias minutes. Kaip vėliau lrytas.lt įvykio vietoje pasakojo vietos gyventojai, jiems pasirodė, kad policija važiavo gana ilgai.

„Mes žaidėme krepšinį. Staiga išgirdome šūvius ir nubėgome pažiūrėti, kas vyksta. Keli vyrai gulėjo ant žemės, kažkas kažkur bėgo, vienas taikėsi pistoletu į visus aplinkui, keli švaistėsi lazdomis. Vėliau visi šoko į savo mašiną ir nulėkė“, - pasakojo įvykio liudininkai.

Pasak vietos gyventojų, kelių vyrų konfliktas galėjo kilti per išgertuves. Vienas pasijuto įžeistas ar nuskriaustas. Jis paskambino Vilniuje gyvenančiam broliui ir jį pasikvietė atvažiuoti.

Po kiek laiko kompanija savo įžeidusį draugą palydėjo iki pagrindinio kelio. Kaip tik tuo metu čia privažiavo ir iš Vilniaus iškviestas pastiprinimas.

„Tas brolis su keliais draugais atlėkė. Jie iššoko iš mašinos ir pradėjo daužyti visus lazdomis, vienas turėjo pistoletą, kurį naudojo, šaudė“, - pasakojo mačiusieji įvykį.

Galiausiai visi šoko į savo mašiną, pasiėmė nukentėjusios kompanijos neva nuskriaustą vyrą, jį nuvežė į netoliese esančius namus ir čia paliko. Ten esą pasigirdo dar vienas šūvis. Vėliau čia atvažiavę pareigūnai vyrą sulaikė.

Tuo tarpu greitosios pagalbos medikai į ligoninę išvežė tris nukentėjusius žmones. Vienam, pirminiais duomenimis, peršauta koja, antram koja ir ranka, trečiam lazda sudaužytas pakaušis.

Spėjama, kad šaudyta buvo buvo ne iš kovinio ginklo, šratais arba guminėmis kulkomis. Tai dar tikslinama. Užpuolikų paieškai buvo mestos stiprios policijos pajėgos, iš Vilniaus atvažiavo ir automatais ginkluoti bei neperšaunamomis liemenėmis apsirengę mobiliosios kuopos pareigūnai. Tačiau karštais pėdsakais pasprukusio BMW ir juo važiavusios kompanijos sulaikyti nepavyko.

„Mūsų kaime pirmą kartą toks įvykis. Čia niekada tokio dalyko nėra buvę“, - lrytas.lt sakė Kazimieravo gyventojai.

Jie tvirtina, kad sulaikytas vyras gyvena netoli įvykio vietos. Į pagalbą atskubėjęs jo brolis prieš kurį laiką išsikraustė į Vilnių. Kitų užpuolikų vietos gyventojai sako nepažįstantys.

Vilniaus rajono policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šeštadienio rytą Policijos departamentas pranešė, kad incidentas tiriamas kaip viešosios tvarkos pažeidimas.

Kaip rašoma pranešime, penktadienį Vilniaus r., Kazimieravo kaime, autobusų sustojimo aikštelėje, trys asmenys, ginčo metu, mediniais pagaliais ir iš nenustatyto ginklo (galimai iš šratinio) sužalojo 1980 m. gimusį vyrą, kuris dėl galvos sumušimo gydomas ambulatoriškai, 1985 m. gimusį vyrą, kuris dėl šautinių žaizdų kojoje gydomas ambulatoriškai ir 1980 m. gimusį vyrą, kuris dėl šautinių žaizdų rankoje bei kojoje paguldytas į ligoninę.

Įtariamasis neblaivus A.S. (gim. 1983 m.), kuris dėl šautinės žaizdos kojoje gydomas ambulatoriškai, apklaustas. Jam nustatytas 1,32 prom. girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: NATO atriša rankas Ukrainai – kas keisis fronte?