Vilniaus geležinkelio stotyje rastas į sprogmenį panašus daiktas

Penktadienio rytą gavus pranešimą apie Vilniaus geležinkelio stotyje rastą į sprogmenį panašų daiktą, ant kojų buvo sukeltos visos sostinės specialiosios tarnybos. Vėliau išminuotojai nustatė, kad daiktų saugykloje rastas sprogmens muliažas.

Vilniaus geležinkelio stotyje radus į sprogmenį panašų daiktą, ant kojų sukeltos visos sostinės specialiosios tarnybos, iškviesti išminuotojai.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus geležinkelio stotyje radus į sprogmenį panašų daiktą, ant kojų sukeltos visos sostinės specialiosios tarnybos, iškviesti išminuotojai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Sep 19, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 11:26 AM

Pranešimą iš Geležinkelio stoties apsaugos Vilniaus policija gavo apie 8 val. 49 min. Buvo pranešta, kad daiktų saugykloje apsauga aptiko neaiškų muilinės dydžio daiktą. Jo kilmė ir sudėtinės medžiagos neaiškios. Įtariama, kad tai gali būti sprogmuo.

Ant vienos rasto daikto objekto briaunos yra mobiliojo telefono piešinys.

Apie 9 val. 05 min. Vilniaus policija įvedė planą „Skydas“. Prie Geležinkelio stoties nuskubėjo greitosios pagalbos medikai ir ugniagesiai ugniagesiai. 

Iš pavojingos zonos buvo evakuoti žmonės, įvykio vieta aptverta. Savo darbo vietas buvo paprašytos palikti ir stotyje įsikūrusios parduotuvės „Maxima“ pardavėjos.

Atvykę Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai pradėjo apžiūrinėti radinį.

Tačiau apžiūra ilgai netruko. Apie 10 val. 10 min. išminuotojai išvažiavo, o policija nurinko „stop“ juostas.

Rastas muliažas

Vilniaus geležinkelio stoties apsaugą užtikrinančios bendrovės „Gelsauga“ Vilniaus rinktinės vadas Jonas Lazarenka lrytas.lt sakė, kad pagal nustatytas procedūras daiktų saugyklos yra patikrinamos. Ilgai užsigulėję daiktai, kurių niekas nepasigenda, paimami. 

Taip buvo ir penktadienio rytą. Stoties darbuotojai patikrino saugojimo kamerą, į kurią jau senokai kažkas padėjo daiktus, tačiau jų iki šiol niekas nepasiėmė.

Saugyklos viduje radus į baltą sovietinę muilinę panašų daiktą kilo įtariamas, kad tai gali būti sprogstamoji medžiaga. Matėsi, kad daiktas yra užpildytas kažkokia medžiaga. Todėl apie radinį nedelsiant buvo pranešta policijai.

Atvykę „Aro“ išminuotojai nustatė, kad radinys pavojaus nekelia.

„Tai buvo sprogmens muliažas. Žmogui, kuris tą daiktą ten padėjo, dabar geriausia būtų pačiam kuo greičiau prisistatyti į policiją. Patalpos, kuriose rastas šis daiktas, yra filmuojamos. Ir filmuojamos iš keturių pusių. Tad nėra abejonių, kad tas pilietis buvo nufilmuotas ir jau greitai jį pavyks identifikuoti. Jei pats atvyks į policiją, mažiau skaudės“, – sakė sveiko humoro jausmo nestokojantis J.Lazarenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.