Jauna moteris pasmaugusi naujagimę, kūną išmetė į konteinerį

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl naujagimio nužudymo. Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras bylą su kaltinamuoju aktu antradienį perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl naujagimio nužudymo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl naujagimio nužudymo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2014, 4:56 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 11:41 PM

Kaip rašoma Klaipėdos apygardos prokuratūros pranešime, 25 m. kaltinamoji L.I., savo gyvenamąją vietą deklaravusi Zarasų rajone, kaltinama šių metų sausio 12 d. naktį Klaipėdoje viename iš Naikaupės gatvės butų pagimdžiusi gyvybingą moteriškos lyties naujagimį. Būdama vonios kambaryje, ji rankomis suspaudė naujagimės kaklą ir ją pasmaugdama nužudė.

Nužudytos dukros lavonėlį kaltinamoji sausio 13 d. apie 9 val. išmetė į šiukšlių konteinerį, esantį netoli namų.

L.I. buvo sulaikyta Kaune, praėjus vos dviem paroms po įvykio. Policijoje apklausiama įtariamąja, ji prisipažino nužudžiusi savo naujagimę dukrą.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad tris kartus teista kaltinamoji ir nusikaltimo padarymo metu suprato, ir šiuo metu supranta savo veiksmų esmę ir gali juos valdyti, t.y. neserga jokia psichikos liga.

L.I. teismo laukia suimta.

Už mažamečio bejėgiškos būklės šeimos nario nužudymą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.