Mažametes niekinęs iškrypėlis teisme pasirodyti neišdrįso

Šešeri metai už grotų. Tokią bausmę teismas skyrė Kelmės rajono gyventojui 51 metų Virginijui Žolpiui, kuris buvo pripažintas kaltu dėl mažamečių sesučių tvirkinimo, seksualinio prievartavimo ir fizinio skausmo sukėlimo.

Teisėjo G.Poškaus skaitomo nuosprendžio išklausė valstybės gynėjas ir nukentėjusiųjų atstovė.<br>G.Šiupario nuotr.
Teisėjo G.Poškaus skaitomo nuosprendžio išklausė valstybės gynėjas ir nukentėjusiųjų atstovė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Sep 23, 2014, 12:54 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:23 AM

Net aštuonerius metus iškrypėlišką aistrą tenkinęs V.Žolpis bylą išnagrinėjusiame Šiaulių apygardos teisme antradienį pasirodyti neišdrįso. Todėl teisėjo Gražvydo Poškaus skaitomą nuosprendį išklausė tik valstybės gynėjas ir nukentėjusiųjų atstovė.

Teismas priėmė sprendimą V.Žolpiui namų areštą pakeisti suėmimu. Tad jo ieškos ir į įkalinimo įstaigą pristatys policijos pareigūnai.

Kraupi drama vienoje Kelmės rajono sodyboje prasidėjo 2006 m., kai vienai mergaitei buvo vos ketveri, o jos jaunesnioji sesuo net nebuvo gimusi.

Mergaičių motina buvo išvažiavusi uždarbiauti į Didžiąją Britaniją, todėl mažametes augino jų močiutė. Tuose pačiuose namuose gyveno ir močiutės sugyventinis V.Žolpis.

Vyresniąją mergaitę iškrypėlis ėmė grabalioti 2006 metais. Nustatyta, kad V.Žolpis pasipriešinti negalinčią mažylę grabaliojo ne mažiau kaip pusšimtį kartų, ne mažiau kaip dešimt kartų vertė jį tenkinti oraliniu būdu.

Nukentėjusioji pasakojo, kad buvo kankinama net būnant namuose močiutei. Pedofilas palaukdavo, kol ji užmigs, o tada kišdavo mažąją po antklode ir versdavo tenkinti iškrypėlišką aistrą.

Penkeriais metais jaunesnė mergaitė nuo iškrypėlio nukentėjo mažiau. Pirmąsyk mažametė buvo užklupta pedofilo pernai vasarą – iškrypėlis ją grabaliojo. Antrąkart V.Žolpis ją užpuolė palydint 2013-uosius – tvirkino septynmetę.

Tiesa paaiškėjo šių metų pradžioje, kai mergaitės dėl siautėjančio pedofilo pasiguodė vienai giminaitei. Ši ir kreipėsi į pareigūnus.

V.Žolpis kaltę neigę ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme. Iškrypėlis tikino, kad visa ši istorija - apkalbos.

Jo versiją paneigė nukentėjusiųjų, liudytojų parodymai ir teismo medicinos ekspertų išvados.

Kraupią dramą išnarpliojęs teismas patenkino nukentėjusių mergaičių motinos ieškinį visiškai – iš iškrypėlio priteista 30 tūkstančių litų neturtinei žalai atlyginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.