Jonavos „Achemą“ „užminavęs“ vyras nežino, kodėl taip pasielgė

Šilų seniūnijos Bazilionių kaime gyvenantis 44 metų Arūnas D. galėtų tapti bukiausio metų nusikaltimo sumanytoju. Gegužės pabaigoje apie užminuotą bendrovę „Achema“ pranešęs vyras ant kojų sukėlė visas specialiąsias tarnybas, o apie įmonėje padėtą sprogmenį jis pranešė paskambinęs iš savo vardu registruoto telefono numerio.

Jonavos „Achemą“ grasinta susprogdinti gegužės pabaigoje.<br>J.Vilčinskienės/jonavoszinios.lt nuotr.
Jonavos „Achemą“ grasinta susprogdinti gegužės pabaigoje.<br>J.Vilčinskienės/jonavoszinios.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė/jonavoszinios.lt

2014-09-24 12:32, atnaujinta 2018-01-29 21:09

Trečiadienį Jonavos rajono apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Arūnas D. kaltinimas melagingai pranešęs apie visuomenei gresiantį pavojų viename iš strateginių Lietuvos objektų – chemijos pramonės gamykloje „Achema“.

Kaltinimą palaikęs prokuroras Artūras Bužavas Arūnui D. prašė skirti pusės metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant, taip pat įpareigoti Arūną D. atlyginti specialiosioms tarnyboms padarytą žalą – 3857 litus. Tiek savo patirtus nuostolius įvertino Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“ ir Kauno apskrities policijos komisariatas. Į tariamos nelaimės vietą vykę medikai, taip pat įmonė „Achema“ civilinių ieškinių nepateikė.

Bazilionių kaimo gyventojas su kaltinimais sutiko ir savo kaltę pripažino. Kaip teisme pasakojo pats Arūnas D., gegužės 29-ąją jis susipyko su drauge ir girtuokliavo. Išgėręs paskambino draugei ir paprašė, kad ji atvažiuotų. Kodėl santykius su moterimi besiaiškinęs vyras nusprendė paskambinti bendruoju pagalbos numeriu, jis ir pats nežino.

„Gyvenu netoli „Achemos“. Pamačiau jos kaminus ir paskambinau. Skambinau iš savo telefono, bet mažai ką atsimenu“, - teisme pasakojo Arūnas D.

Tuo tarpu Arūno D. draugė ikiteisiminio tyrimo metu pasakojo, kad jos bičiulis žiūrėdamas televizijos žinias kažkodėl ėmė garsiai piktintis verslininkais ir politikais. Jis svarstė, kam galėtų paskambinti ir savo poziciją išsakyti.

Tada vyras čiupo telefoną ir paskambino bendruoju pagalbos telefonu. „Užminuota „Achema“, - operatorei pareiškė jonavietis ir netrukus baigė pokalbį. Bendrojo pagalbos centro operatorės ir jonaviečio pokalbis truko vos 14 sekundžių.

Baigęs pokalbį Arūnas D. pareikškė, kad dabar „bus ramu“. Tada iš telefono išėmė SIM kortelę, ją sulaužė, išmetė ir nuėjo miegoti.

„Kortelę išėmiau ir sulaužiau, kad manęs neatsektų“, - teisme pasakojo Bazilionių kaimo gyventojas.

Tačiau jau po kelių valandų jį pažadino policijos pareigūnai. Paaiškėjo, kad vyras skambino iš savo vardu registruoto mobiliojo telefono numerio.

Kaip teisme sakė prokuroras A.Bužavas, Šilų seniūnijos, kuriai priklauso Bazilionių kaimas, specialistai Arūną D. charakterizuoja neigiamai. Vyras girtuokliauja, niekur nedirba, nėra registruotas darbo biržoje.

Nors dėl melagingo pranešimo įmonės „Achema“ darbas nebuvo stirpiai sutrikdytas, tačiau pranešimas įbaugino dalį darbuotojų ir jų artimųjų. Netrukus po įvykio į bendrovę pradėjo skambinti jonaviečiai ir teirautis, ar neįvyko nelaimė, ar nieko nenutiko jų artimiesiems.

Bylą nagrinėjęs Jonavos rajono apylinkės teismo teisėjas Romualdas Šuliokas nuosprendį skelbs trečiadienį po pietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.