Black Bandit po mišką vaikėsi cigarečių kontrabanininkus

Šalčininkų rajone VSAT pareigūnai įspėjamaisiais šūviais stabdė du kontrabandinių cigarečių nešikus. Po gaudynių, kurių metu pasižymėjo ir tarnybinis pasieniečių vokiečių aviganis Black Bandit, abu pažeidėjai sulaikyti. Jiems gresia solidžios baudos.

Vokiečių aviganis padėjo sulaikyti cigarečių nešikus.<br>VSAT nuotr.
Vokiečių aviganis padėjo sulaikyti cigarečių nešikus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:08 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį ties Šalčininkų rajono Pėpių kaimu patruliavę Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai miškelyje pastebėjo du įtartinus asmenis su ryšuliais. Abu nešikai taip pat pamatė besiartinančius VSAT pareigūnus, metė krovinį ir nėrė į tankmę.

Gaudynių metu VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido įspėjamąjį šūvį į viršų, tačiau tai sprukusiųjų nepaveikė. Pavymui buvo paleistas tarnybinis vokiečių aviganis Black Bandit. Vieną bėglį keturkojis pasieniečių talkininkas sulaikė už keliasdešimties metrų nuo tos vietos, kur šis buvo nusviedęs savo krovinį. Paaiškėjo, kad tai - 24 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Antram bėgliui pavyko nuskuosti toliau, tačiau jį pasieniečiai sučiupo už trijų kilometrų nuo įvykio vietos, netoli Šalčininkų rajono Mikantonių kaimo. Nustatyta, kad jis yra 30 metų šalčininkietis.

Nešikų numestuose juoda polietileno plėvele apvyniotuose ryšuliuose VSAT pareigūnai rado 3 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus mokėti mokesčius, siekia 26 tūkst. litų.

Abu sulaikytieji yra žinomi Vilniaus rinktinės pasieniečiams. 24-erių šalčininkietis šių metų liepą buvo sulaikytas, kai į valstybės sienos apsaugos zoną įžengė be privalomo VSAT pareigūnų leidimo. Vyresnis jo bendrininkas prieš metus buvo sulaikytas gabenantis kontrabandines cigaretes.

30 metų šalčininkiečiui dėl akcizais apmokestintų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką gresia bauda nuo 20 iki 50 tūkst. litų, jo bendrininkui - nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Be to, antrą kartą Pasienio teisinio režimo taisyklių nepaisiusiam 24-erių vyrui už pakartotinai padarytą pažeidimą gresia bauda nuo 300 iki 600 litų.

Po apklausos abu kontrabandininkai paleisti. Jų gabentos cigaretės laikinai saugomos Vilniaus rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?