Naminės degtinės šermukšnio uogomis pagardinti nespėjo

Praėjusį savaitgalį Telšių policijos pareigūnams įkliuvo 10 litrų naminės degtinės nešęsis vyriškis.

Kuprinėje pareigūnai rado 10 litrų naminės degtinės ir šermukšnių uogų.<br>Telšių AVPK nuotr.
Kuprinėje pareigūnai rado 10 litrų naminės degtinės ir šermukšnių uogų.<br>Telšių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 1:48 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:53 AM

Rugsėjo 26-osios rytą, apie 10.00 val., Telšių r., keliu Šiauliai-Palanga patruliavusių Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnų dėmesį patraukė įtartinas, kelkraščiu žingsniuojantis vyras, kuris su savimi nešėsi didelę baltą kuprinę. Todėl nuspręsta jį patikrinti.

Pareigūnams sustojus netoli Telšiai-Alsėdžiai sankryžos, ir patikrinus 43 metų Kęstaičių kaimo gyventojo kuprinės turinį, viduje rasti du plastikiniai 5 litrų indai, sklidini skaidraus, naminės degtinės kvapą turinčio skysčio.

Kuprinėje taip pat buvo ir maišelis su šermukšnio uogomis. Išsiaiškinta, kad būtent jomis norėta pagardinti turimą alkoholį.

Už neteisėtą naminio stipraus alkoholinio gėrimo laikymą bei gabenimą Telšių rajono gyventojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. 3 d. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas). Pilietis bus baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ragina gyventojus nebūti abejingais matant šalia daromus pažeidimus ir apie neteisėtai vykdomą akcizais apmokestinamų prekių disponavimą ar naminės degtinės gamybos bei realizavimo atvejus informuoti policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.