Grasinimų sulauksi žurnalistė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Antradienį portalo lrytas.lt žurnalistė Jurgita Noreikienė kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį dėl svarbių žinių iš bylos nutekinimo pašaliniam asmeniui.

J.Noreikienė prašo ištirti, ar teismo darbuotojų veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties.<br>T.Bauro nuotr.
J.Noreikienė prašo ištirti, ar teismo darbuotojų veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Sep 30, 2014, 6:43 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:42 AM

Prieš savaitę, trečiadienį, „Lietuvos ryto" kieme su Jurgita Noreikiene kalbėjęs neprisistatęs asmuo akivaizdžiai žinojo, kas vyksta Kauno apylinkės teisme.

Jis pranešė, kad iš bylos medžiagos dingo įrašas, kurį žurnalistė pateikė teismo posėdžio metu ir pagrasino jai neduoti teismui to įrašo kopijos, neva savo pačios labui. Neprisistatęs vyras pranešė, jog už savaitės, t.y. rytoj ji gali iš liudytojos virsti kaltinamąja: „Nuo spalio 1-osios jūs esate kaltinamoji".

Po dviejų dienų, rugsėjo 26-ąją, Kauno apylinkės teisėjas Alvydas Rimkevičius telefonu žurnalistei pranešė, kad jos teismui pateikti įrašai dingo ir spalio 1 dieną „bus skelbiama, ar ji bus skelbiama šioje byloje kaltinamąja". Taigi, patvirtino informaciją, kurią jaubuvo pranešęs neprisistatęs atvykėlis.

J.Noreikienė prašo ištirti, ar teismo darbuotojų veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties. Jos turimi faktai duoda pagrindo manyti, kad kažkas iš Kauno apylinkės teismo darbuotojų - raštinės, padėjėjų, sekretorių, teisėjų - nutekino svarbią informaciją nenustatytam asmeniui.

Tiek daug žinių apie bylą turėjęs vyras buvo aukšto ūgio, vidutinio amžiaus, gunktelėjęs su neįprastai tankiais plaukais, apkirptais karė kirpimu - tai priminė peruką. Rūbai buvo laisvoki, vyras vilkėjo šviesiomis kelnėmis ir liemene.

Po šio vizito rugsėjo 25-ąją J.Noreikienė kreipėsi į policiją dėl bandymo daryti poveikį liudytojai. Šis įvykis tiriamas 3-ajame Vilniaus policijos komisariate.

Kauno apylinkės teisme nagrinėjama byla dėl šmeižto ir įžeidimo.

Prieš trejetą metų žurnalistė J.Noreikienė paskelbė straipsnį apie dviejų kaimynių, gyvenančių Vilniuje, konfliktą. Viena jų - prokurorė, kita - nekilnojamojo turto nuomotoja.

Dėl to straipsnio viena moterų šiais metais padavė į teismą kitą dėl šmeižto ir įžeidimo.

Šių metų liepos 8-ąją iškviesta liudyti į teismo posėdį J.Noreikienė pateikė pokalbių su abiem konfliktuojančiomis vilnietėmis įrašus, kurie teismo salėje buvo perrašyti į teismo kompiuterį. Teisėjo prašymu tai buvo įrašyta į protokolą.

Būtent dėl šių įrašų vėliau kilo skandalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.