Pasieniečiai latviams grąžino tris sprukti bandžiusius sirus

Latvijoje prieglobsčio prašęsi, tačiau iš šios šalies sprukę trys sirai buvo sulaikyti Lenkijoje. Šios šalies pareigūnai užsieniečius perdavė Lietuvos pasieniečiams, o šie sirus grąžino kolegoms latviams.

Lietuvos pasieniečiai latviams grąžino Lenkijoje sulaikytus tris sirus.<br>Lrytas.lt nuotr.
Lietuvos pasieniečiai latviams grąžino Lenkijoje sulaikytus tris sirus.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-30 16:23, atnaujinta 2018-01-29 02:56

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, penktadienį pasienyje su Lenkija veikiančioje VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardoje įvykusio susitikimo metu Lenkijos Seinų užkardos pareigūnai perdavė trys vyrus. Tai – 26 ir 27 metų Sirijos piliečiai bei 37 metų sirų tautybės asmuo be pilietybės. Paaiškėjo, kad trijulė baltarusio vairuotu lengvuoju automobiliu iš Latvijos per Lietuvą ir Lenkiją vyko į Vakarų Europą, tačiau praėjusį ketvirtadienį buvo sulaikyta Lenkijos teritorijoje.

Išsiaiškinta, kad visi trys sirai Latvijoje buvo pasiprašę prieglobsčio ir turėjo šioje šalyje išduotus Užsieniečių registracijos centro pažymėjimus. Jie centre privalėjo laukti, kol bus išnagrinėti jų prašymai dėl prieglobsčio suteikimo, tačiau spruko į Vakarų Europą.

Užsieniečių perėmę Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai pirmadienį vakare ties Zarasais sirus perdavė Latvijos kolegoms. Užsieniečius vežęs ir sulaikytas baltarusis turės aiškintis Lenkijos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.