Patėvį nužudęs vyras jau tiksėjo lyg uždelsto veikimo bomba

Atšventęs savo 46-ąjį gimtadienį Medžiukų kaimo (Širvintų r.) gyventojas Romualdas P. susistumdė su patėviu. Jis nuvirto stačiais laiptais į rūsį ir žuvo, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2014-09-30 07:53, atnaujinta 2018-01-29 05:23

Apie tai, kad užmušė patėvį, vyriškis pirmiausia pranešė savo motinai 77 metų Lorai G. Ji tuo metu buvo išėjusi pas kaimynus pasirinkti obuolių.

„Sekmadienį prieš vidurdienį pamačiau per kaimą bėgantį Romą. Jis visas verkė ir dejavo, kad Vlado nebėra. Mane Dievas išgelbėjo. Būtų ne vienas, o du lavonai – aš juk būčiau stojusi ginti Romo.

Gal sūnus ir nenorėjo jo užmušti, gal viskas įvyko netyčia. Į rūsį vedantys laiptai labai statūs, abu buvo išgėrę: vienas jaunas, o kitas senas.

Man labai gaila jų abiejų, likau viena – nei giminių, nieko neturiu, tik kaimynai”, – braukdama ašaras kalbėjo Lora G.

Atvykę pareigūnai rūsyje aptiko 66 metų Vladislavo Z. kūną sužalota galva.

Sulaikytam Romualdui P. nustatytas lengvas girtumas – 1,41 promilės alkoholio. Jis gerai žinomas policijai. Dėl jo ūmaus būdo kentėję šeimos nariai pareigūnų pagalbos šaukdavosi beveik kiekvieną mėnesį.

Neseniai vyriškis patėviui buvo kirviu sužalojęs galvą. Romualdas P. niekur nedirbo, nedidelių pajamų gaudavo iš atsitiktinių darbų kaime.

„Visi keturi namų kampai laikėsi ant manęs vienos. Sugyventinis gėrė beveik kasdien, o sūnus – tik tuomet, kai prasimanydavo pinigų. Išgėrę abu nuolat nesutardavo, dažnas konfliktas baigdavosi muštynėmis”, – pasakojo Lora G.

Ją vietiniai apibūdino kaip tvarkingą ir negeriančią moterį, kuri daug metų dirbo ūkiuose buhaltere.

Lora G. teigė, kad vienintelis jos sūnus buvo nelaimingas – neturėjo nei šeimos, nei darbo. Jaunystėje jis buvo susituokęs, tačiau santuoka su vilniete truko vos 10 mėnesių.

Jokios specialybės neturinčiam vyrui nesisekė ir rasti darbo. Tam nepadėjo ir Darbo birža, nusiuntusi Romualdą P. į virėjų kursus.

„Baigęs tuos kursus, gavo darbo pasiūlymą, tačiau juo nepasinaudojo – reikėjo darbe būti labai anksti, o sūnus neturėjo kuo ten nuvažiuoti.

Sūnus dažnai man skųsdavosi, kad jam „stogas nuvažiuos”, nes neturi nei su kuo bendrauti, nei kuo užsiimti.

Užpernai jam buvo taip blogai, kad iškviesta greitoji išvežė jį gydytis į Naujosios Vilnios psichiatrijos ligoninę.

Šioje ligoninėje antrą kartą Romualdas P. gydėsi šį mėnesį, kai bandė nusižudyti – nušokti nuo autostrados Vilnius–Panevėžys viaduko.

Iš ligoninės vyras buvo paleistas greitai – po savaitės, nes nėra apdraustas socialiniu draudimu. Grįžęs jis elgėsi keistai – vėl norėjo arba žudytis, arba ką nors nužudyti”, – guodėsi sugyventinio ir sūnaus netekusi širvintiškė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.