Populiariajam HBH – įtarimai sukčiavimu, apklausta savininkė

Ketvirtadienį pranešta, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai atliko 15 kratų populiariame pramogų komplekse HBH. Įtariama, kad HBH administracija nuslėpė kelis milijonus litų pajamų ir į valstybės biudžetą nesumokėjo šimtų tūkstančių litų mokesčių. Atsakingiems asmenims pareikšti įtarimai ir paskirtos kardomosios priemonės. HBH direktorė Rada Matulevičienė įtarimus sukčiavimu neigia.

R.Matulevičienė.<br>Nuotr. iš archyvo
R.Matulevičienė.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 2, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:13 PM

FNTT pranešė, kad atlieka tyrimą dėl pajūryje esančio pramogų komplekso nuslėptų pajamų.

Pranešta, kad buvo sulaikyta ir apklausta HBH savininkė R.Matulevičienė. Ar jai pareikšti įtarimai – neaišku.

Įtariama, kad pramogų komplekse, teikiant viešojo maitinimo ir pramogų paslaugas, buvo slepiamos gaunamos pajamos, siekiant išvengti privalomų mokesčių sumokėjimo. Per kelerius veiklos metus galėjo būti nuslėpti keli milijonai litų gautų pajamų ir į valstybės biudžetą nesumokėtos šimtatūkstantines sumas siekiančios mokesčių įmokos.

Neigia įtarimus

HBH direktorė R.Matulevičienė portalui lrytas.lt patvirtino, kad pareigūnai atliko kratas jos valdomame pramogų komplekse. „Nenoriu apie tai šnekėti. Viską jau žinote, jeigu klausiate. Aš neturiu ką pasakyti“, – į kalbas su žurnalistais nenorėjo leistis HBH savininkė. Kiek nusiraminusi R.Matulevičienė FNTT veiksmų nesureikšmino ir visus įtarimus neigė. „Tikrina, na, ir kas – bet kurį patikrinus, vis tiek gali ką nors rasti – natūralu. Mes visada buvome ir būsime sąžiningi“, – tvirtino R.Matulevičienė. Atliko 15 kratų

FNTT pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos AVPK ONTB bei Kretingos rajono PK pareigūnais, antradienį atliko 15 kratų pramogų komplekse ir pas bendrovės atsakingus asmenis. Kratų metu rasti daiktiniai įrodymai, kurie patvirtino kilusius įtarimus.

Atsakingiems asmenims pareikšti įtarimai, jiems paskirtos kardomosios priemonės.

Įtarimai pareikšti pagal tris Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius:

* Sukčiavimas. Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė didelės vertės turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

* Turto pasisavinimas. Tas, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų.

* Apgaulingas apskaitos tvarkymas. Tas, kas apgaulingai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą arba paslėpė, sunaikino ar sugadino apskaitos dokumentus, jeigu dėl to negalima visiškai ar iš dalies nustatyti įmonės veiklos, jos ūkinės, komercinės, finansinės būklės ar jos rezultatų arba įvertinti turto, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.