Kybartų pasieniečiai sulaikė Ispanijoje vogtą vilkiką

Lazdijų rinktinės pasieniečiai Kybartų kontrolės punkte sulaikė Rusijos piliečio vairuotą vilkiką, kuris, įtariama, buvo pavogtas Ispanijoje.

Kybartų kontrolės punktas.<br>VSAT nuotr.
Kybartų kontrolės punktas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2014, 10:31 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:41 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pareigūnai Kybartų kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Kaliningrado srities atvykstančio vilkiko MAN ir jį vairavusio 56-erių Rusijos piliečio dokumentus. Ir ant vilkiko, ir ant jo tuščios puspriekabės buvo rusiški numeriai.

Patikros metu Kybartų pasieniečiai nustatė, kad šio vilkiko kaip vogto paiešką nuo rugsėjo 17 d. yra paskelbusi Ispanija. VSAT pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad puspriekabė nėra vogta.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Rusas vairuotojas po apklausos paleistas. Vilkikas saugomas VSAT Lazdijų rinktinės Lieponos užkardoje. Puspriekabę pasiėmė jos savininkai, atvykę iš Kaliningrado srities.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 65 automobilius, kurie, įtariama, buvo pavogti ir kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.