Į Lietuvą patekę gruzinai nelegalai grąžinti Baltarusijai

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė tris Gruzijos piliečius, neteisėtai sieną kirtusius iš Baltarusijos. Sulaikymo metu panaudotas tarnybinis ginklas. Visi trys užsieniečiai tą pačią dieną buvo perduoti Baltarusijos pasieniečiams.

Neteisėtai į Lietuvą patekusius gruzinus pasieniečiai grąžino Baltarusijai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Neteisėtai į Lietuvą patekusius gruzinus pasieniečiai grąžino Baltarusijai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2014, 11:55 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:17 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą ties Vilniaus rajono Bikiškės kaimu pastebėjo tris asmenis. Jie neleistinoje vietoje perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą.

Šioje vietovėje Baltarusijos pusėje plyti miškas, o Lietuvoje auga tankūs krūmynai. Nuo pažeidimo vietos iki kelio Vilnius – Minskas, kuris veda link Medininkų pasienio kontrolės punkto, yra apie 3 kilometrus.

Į nurodytą vietą nedelsiant buvo pasiųstas mobilus pasieniečių patrulis. Trijulė, pastebėjusi artėjantį tarnybinį VSAT automobilį, ėmė bėgti. Vieną pažeidėją pasieniečiams pavyko sulaikyti už kelių šimtų metrų nuo sienos. Jį persekiojęs VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į viršų.

Pasprukusių bėglių paieškai buvo pasitelktos papildomos VSAT pajėgos. Netrukus Specialiosios paskirties užkardos pareigūnų ekipažas nuo Medininkų kontrolės punkto link Vilniaus vedančiame plente pastebėjo ir sulaikė du asmenis.

Paaiškėjo, kad visi sulaikytieji yra Gruzijos piliečiai, du 22-ejų ir 35-erių vyrai.

Užsieniečiai turėjo savo vardais išduotus gruziniškus pasus. Juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę dokumento savininkui legaliai atvykti ir būti bendrijos zonoje. Gruzinai dar turėjo kuprinę bei asmeninių daiktų.

Tą pačią dieną užsieniečių trijulė Medininkų kontrolės punkte įvykusio Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių susitikimo metu buvo perduota kaimyninės šalies pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?