Įkliuvo suklastotus vairuotojų pažymėjimus turėję du vyrai

Kalvarijos ir Kauno oro uosto užkardų pasieniečiai sulaikė Latvijos pilietį ir Alytaus rajono gyventoją, turėjusius suklastotus vairuotojų pažymėjimus. Latvis įkliuvo, kai į Lietuvą mikroautobusu įvažiavo iš Lenkijos. Lietuvio vairuotojo pažymėjimo pasieniečiai neprašė pateikti, tačiau vyras patikros metu tokį dokumentą buvo įsidėjęs į pasą.

Pasieniečiams įkliuvo suklastotus vairuotojų pažymėjimus turėję latvis ir Alytaus rajono gyventojas.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams įkliuvo suklastotus vairuotojų pažymėjimus turėję latvis ir Alytaus rajono gyventojas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-08 19:16, atnaujinta 2018-01-28 02:30

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė keliu Suvalkai – Marijampolė vykusį mikroautobusą „Iveco“. Jis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos.

Mašiną angliškais registracijos numeriais vairavo 43 metų Latvijos pilietis. Vyras pateikė tvarkingus asmens tapatybės bei transporto priemonės dokumentus, tačiau pasieniečiams kilo įtarimų tikrinant latviško pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą.

Paaiškėjo, kad šis dokumentas – klastotė. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausos užsienietis uždarytas į areštinę. Jo vairuotą mikroautobusą, pačiam latviui sutikus, perėmė kartu vykęs keleivis, turėjęs tvarkingus dokumentus.

Dar vieną vyrą, pateikusį klastotę, sulaikė Kauno oro uoste dirbantys VSAT pareigūnai. Reisu iš Edinburgo atvykęs 43 metų Alytaus rajono gyventojas dokumentų kontrolės metu pasieniečiams pateikė savo vardu išduotą tvarkingą pasą. Šiame dokumente VSAT pareigūnai aptiko įdėtą lietuviško pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą, kurio patekti neprašė ir kuris pasieniečiams pasirodė įtartinas.

Specialia įranga dokumentą ištyrę VSAT pareigūnai nustatė, kad jis – visiška klastotė. Ir šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo, Alytaus rajono gyventojui skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Po apklausos vyras paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.