Vilniaus policija iškratė čigonų taborą

Vilniaus policija iškratė čigonų taborą ir rado daug daiktų, kurie gali būti vogti. Pareigūnai prašo atpažinusius savo daiktus paskambinti pareigūnams.

Vilniaus policija iškratė čigonų taborą ir rado, kaip įtariama, vogtų daiktų.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Vilniaus policija iškratė čigonų taborą ir rado, kaip įtariama, vogtų daiktų.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:04 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, antradienį Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, gavę ir realizavę kriminalinės žvalgybos informaciją apie narkotinių medžiagų platinimą ir vogtų daiktų supirkinėjimą, atliko kratą viename iš nelegaliai pastatytų gyvenamųjų namų čigonų tabore Vilniuje, S.Dariaus ir S.Girėno g.

Kratos metu buvo rasta ir paimta: galimai narkotinės medžiagos, priemonės, skirtos sverti bei pakuoti narkotines medžiagas, 14 tūkst. 444 litų grynųjų pinigų, kaip manoma, gautų už realizuotas narkotines medžiagas, mobiliojo ryšio telefonai (vienas jų, kaip nustatyta, yra ieškomas dėl vagystės), fotoaparatai, kompiuteris, juvelyriniai (aukso) dirbiniai, dėl kurių yra pakankamas pagrindas teigti, kad šie objektai buvo gauti narkomanams vykdant nusikalstamas veikas (vagystes ar plėšimus) ir jais atsiskaitant už narkotines medžiagas.

Po kratos sulaikyta namo savininkė romų tautybės Lietuvos Respublikos pilietė S.B. (gimusi 1968 m.). Pastaroji yra gerai žinoma policijai, nes dėl jos analogiškos veiklos byla jau pasiekė teismą, o kitas tyrimas buvo nutrauktas nesurinkus pakankamai įrodymų dėl narkotinių medžiagų platinimo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis su tikslu platinti. Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė – laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Asmenis, atpažinusius savo daiktus, policija prašo kreiptis į Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato (Algirdo g. 20) Kriminalinės policijos skyriaus tyrėją Luizą Grigorjanc, tel. (8 5) 271 6784 arba el. paštu luiza.grigorjanc@policija.lt, vyr. tyrėją Egidijų Mažvylą, tel. (8 5) 271 6720 arba el. paštu egidijus.mazvyla@policija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.