Palangiškio jachtą pavogė vidury baltos dienos

Prie Palangoje dingstančių automobilių jau pripratusius policijos pareigūnus nustebino pranešimas apie pavogtą jachtą. Ji prieš keletą dienų paslaptingai dingo iš L.Vaineikio gatvės namo kiemo, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-10-09 07:52, atnaujinta 2018-01-28 01:43

50-mečiam palangiškiui Sigitui Misiui priklausančią beveik 31 tūkst. litų įvertintą, valstybinį registracijos numerį turinčią jachtą „Ina“ įžūlūs nusikaltėliai pavogė vidury dienos.

Apie 6 metrus ilgio laivas ant medinio stovo buvo pastatytas erdviame kelių butų namo kieme. Jis yra aptvertas, tačiau dieną vartai būna praviri.

Kaip jachta dieną pradingo iš kiemo, niekas nematė.

Šiuo metu bene vienintelė likusi nuolatinė namo gyventoja pasakojo, kad laivas buvo pavogtas per valandą: „Tą dieną išvažiavau iš namų 13 val. 15 minučių, o grįžusi apie pusę trijų jachtos nebemačiau. Kieme buvo matyti tik čia apsisukinėjusio sunkiasvorio automobilio padangų žymės.“

Ji įtaria, kad nusikaltėliai laukė, kol ji išvažiuos.

Manoma, kad nemažai sveriančios valties vagystei turėjo būti panaudotas ir kranas.

Įdomiausia, kad Palangos gatvėmis išvežamą jachtą grįždamas į kurortą matė pats šio laivo savininkas.

Kriminalistams jis teigė matęs pro šalį vežamą jachtą, tačiau nepagalvojo, kad tai gali būti jo turtas. Atvažiavęs į L.Vaineikio gatvę ir neberadęs savojo laivo palangiškis nesitvėrė iš apmaudo, kad paleido vagis.

Tačiau S.Misiaus apibūdintas automobilis, kuriuo buvo gabenama pavogta jachta, kriminalistams padėjo užčiuopti siūlo galą.

„Jachta – ne kokia mašina, kurią galima išardyti dalimis. Vis tiek ji kada nors turės būti panaudota pagal paskirtį“, – sakė Palangos policijos pareigūnai.

Apie registruoto laivo dingimą jie informavo visas pramoginę laivybą kontroliuojančias institucijas.

Šiame kieme jachta stovėjo apie aštuonerius metus. Čia butą pardavęs jos savininkas savo laivą ir toliau laikė L.Vaineikio gatvėje.

Kaimynai pyko, kad gremėzdiškas laivas užima automobiliams skirtą vietą, ir prašė savininko jį išvežti. Bet palangiškis aiškino neturįs kur laikyti jachtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.