Po daugybės metų eteryje prabils R. Zamolskio įkaitas

Jau šį vakarą, 21.00 val. „Lietuvos ryto“ televizijos kriminalinės dokumentikos laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ prabils garsiausio ir žiauriausio Lietuvos samdomo žudiko Romo Zamolskio nusikaltimų liudininkai ir pareigūnai, tyrę garsiąsias bylas.

R.Zamolskis beveik keturiolika metų slapstėsi nuo teisėsaugos Rusijoje, kur neseniai buvo sulaikytas.<br>Stopkadras
R.Zamolskis beveik keturiolika metų slapstėsi nuo teisėsaugos Rusijoje, kur neseniai buvo sulaikytas.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 9:31 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 1:30 AM

„Tikriausiai niekas Lietuvoje nebūtų per daug sielvartavęs jeigu prieš gerą mėnesį, bandydami sulaikyti besipriešinantį Romą Zamolskį, Rusijos pareigūnai būtų jį nušovę. Na bet yra kaip yra. Po beveik 14 metų slapstymosi pavojingiausias visų laikų Lietuvos nusikaltėlis buvo sulaikytas. Vos prieš keletą dienų Lietuvos prokurorai išsiuntė oficialų prašymą Rusijai išduoti nusikaltėlį Lietuvai.

Niekas neabejoja – Lietuvoje jam grėstų įkalinimas iki gyvos galvos. Visą likusį gyvenimą jis praleistų Lukiškių kalėjime. Tačiau panašu, kad visą likusį gyvenimą jis praleis pačiame griežčiausiame Rusijos kalėjime tolimoje šiaurėje. Įtariama, kad pastaruosius dešimtį metų Romas Zamolskis buvo tapęs rusų mafijos samdomu kileriu, kuris bosų užsakymų žudydavo neįtikusius žmones. Labai gali būti, kad jeigu pareigūnams pavyks nustatyti visas Zamolskio aukas, jis taps daugiausiai žmonių nužudžiusiu nusikaltėliu Lietuvos istorijoje, o mes savo laidoje parodysime viską, ką apie jį pavyko sužinoti iš Lietuvos pareigūnų ir nusikaltimų liudininkų“, – žada laidos prodiuseris ir vedėjas Kristupas Krivickas.

R.Zamolskio kruvini nusikaltimai drebėti vertė visą Lietuvą. Nusikaltėlio kelią pradėjęs būdamas dar paauglys, metams bėgant, jis tapo itin žiauriu žudiku, kuris daugybę metų, kaip įtariama, vykdė kruvinas egzekucijas ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje.

Išvengti atsakomybės nuo padarytų nusikaltimų jam padėjo psichiatrų išvados apie protinę negalią, bet net ir iš psichiatrijos ligoninės R.Zamolskis sugebėjo pabėgti. Vėliau Lietuvą sukrėtė kruvinas inkasatorių užpuolimas prie „Maksimos“ bazės, policijos pareigūnų sušaudymas, bandant R.Zamolskį sulaikyti prie Operos ir baleto teatro, ir galiausiai – įkaitų drama Panevėžyje,kurios metu R.Zamolskis buvo sužeistas, bet pabėgo ir ilgiems metams dingo iš Lietuvos pareigūnų akiračio.

R.vZamolskis beveik keturiolika metų slapstėsi nuo teisėsaugos Rusijoje, kur neseniai buvo sulaikytas.

Slapstydamasis Rusijoje nusikaltėlis, kaip įtariama, dirbo Rusijos mafijai ir pagal užsakymą žudė neparankiuosius. Tol, kol jį peršovę, suėmė Rusijos pareigūnai. Žiūrovai laidoje išvys unikalius kadrus iš R.Zamolskio suėmimo operacijos.

Laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ kalbės Panevėžio policijos pareigūnas, išgyvenęs akistatą su pavojingiausiu Lietuvos nusikaltėliu ir netgi į jį šovęs. Taip pat žiūrovai išvys interviu su Aleksandru Špilevojumi. Aleksandrui Špilevojui buvo 14, kai jį kartu su senyva moterimi Panevėžyje įkaitais paėmė R.Zamolskis su savo bendrininku. Dramatiškai įkaitų išlaisvinimo operacijai tąsyk vadovavo komisaras V.Grigaravičius, o įvykius sulaikiusi kvapą sekė visa Lietuva.

Įkaitų išlaisvinimą vykdžiusio specialaus būrio „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas papasakos, kaip po dramatiškų derybų įvyko kruvina atomazga, buvo išlaisvinti įkaitai ir nukautas užpuolikas – R. Zamolskio bendrininkas. Taip pat žiūrovai išvys unikalius meninės dokumentikos kadrus – laidos kūrėjai nusikaltimo inscenizacijos būdu papasakos visą nusikaltimo ir įkaitų išlaisvinimo operaciją, kitus R.Zamolskio nusikaltimus.

Kriminalinės dokumentikos laida „Nusikaltimas ir bausmė“ – ketvirtadieniais, 21.00 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.