Mėsos gamintojų firmoje sklandė didelis „vokelių“ debesis

Kauno apygardos prokuratūra perdavė į teismą baudžiamąją bylą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo. Kaltinamasis joje – Kazlų Rūdos bendrovės „Medonos mėsa“ direktorius 57 metų Gedeminas Merkevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Oct 10, 2014, 1:51 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 8:32 PM

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdybos pareigūnai išaiškino, kad šioje įmonėje būdavo vedami neoficialūs darbo užmokesčio dokumentai.

Pagal juos nuo 2013 metų sausio 1 dienos iki rugsėjo 30 dienos darbuotojams buvo išmokėta 458 tūkst. litų. Tačiau šių išmokų G.Merkevičius neįregistravo.

Tikrintojai atkreipė dėmesį ir į keistus skaičius įmonės oficialiuose dokumentuose.

59 darbuotojams buvo išmokėta 194 tūkst. litų, bet tai nebuvo įregistruota bendrovės apskaitoje už tokį patį laikotarpį.

Valstybinei mokesčių inspekcijai nebuvo sumokėtas 33 tūkst. litų dydžio pajamų mokestis, o „Sodrai“ – 88,4 tūkst. litų dydžio privalomosios socialinio ir sveikatos draudimų įmokos.

G.Merkevičius tyrimo metu parodymus duoti atsisakė – pareiškė, jog kalbės tik teisme. Jam gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas arba kalėjimas iki 4 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.