Telefoniniai sukčiai keičia taktiką: žmonėms skambina „daktarai“

Klaipėdoje ant telefoninių sukčių kabliuko užkibusi moteris atidavė jiems 13 tūkstančių litų. Ji patikėjo skambinusio daktaru prisistačiusio vyro pasakomis. Lygiai taip pat buvo apgauta dar ne viena moteris.

Klaipėdos policija nuolat sulaukia sukčių nuskriaustų žmonių pareiškimų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos policija nuolat sulaukia sukčių nuskriaustų žmonių pareiškimų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Oct 10, 2014, 12:40 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 8:57 PM

Telefoniniai sukčiai keičia taktiką – anksčiau jie skambindavo žmonėms ir reikalaudavo užmokesčio už neva artimųjų padarytus nusikaltimus dažniausiai prisistatydami policijos, prokuratūros ar Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais. Dabar skambina „daktarai“.

Į Klaipėdos policiją kreipėsi 61 metų moteris. Ji papasakojo, kad į namus paskambino kažkoks esą labai garsus daktaras, Jis pranešė, kad klaipėdietės dukra lipdama laiptais užkliudė mažą mergaitę, kuri nuvirto ir labai smarkiai susižalojo. Mergaitei reikia daryti sudėtingą galvos operaciją.

Kad apie įvykį nebūtų pranešta policijai ir nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, reikia sumokėti 20 tūkst. litų.

Dukra motinai negalinti paskambinti, nes ir ji nugriuvusi susižalojo ir dabar yra gydytojo kabinete.

Susijaudinusi moteris pasakė, kad tokios pinigų sumos neturi. Tuomet „daktaras“ pasakė, kad sutinka paimti tiek, kiek turi, o likusius moteris perduos vėliau.

Netrukus į klaipėdietės buto Nidos gatvėje duris pasibeldė tamsaus gymio maždaug 30 metų moteris. Sutrikusi ir susijaudinusi buto šeimininkė atidavė jai visus namuose laikytus pinigus – 13 tūkst. litų. Ir tik vėliau suvokė buvusi apgauta.

Panaši istorija nutiko ir trečiadienį.

84 metų senutė pasakojo, kad jai esą paskambino verkianti dukra. Siužetas tas pats – ji nukrito nuo laiptų ir sužalojo lūpą, išsimušė dantį. Todėl ir balsas gal kiek pasikeitęs. Tačiau blogiausia, kad krisdama užkliudė mergaitę, kuriai atliekama operacija.

Tuomet telefoną paėmė „chirurgas, skyriaus vedėjas“. Jis paaiškino, kad su policija nebus problemų, jei senutė sumokės 15 tūkst. litų. Jei tiek neturinti, pradžiai pakaks, kiek surinks.

Netrukus į namus atėjo nepažįstama moteris, kuriai senolė atidavė 7 tūkst. litų ir 200 JAV dolerių.

Panaši istorija nutiko ir dar vienai klaipėdietei. Spėjama, kad pinigus iš visų trijų paėmė ta pati tamsaus gymio moteris.

Visos apgautosios – rusakalbės. Tikriausiai jos nežiūri lietuviškų televizijos programų, neklauso radijo ir neskaito lietuviškų laikraščių, kuriuose pilna pranešimų apie tokį sukčiavimo ir pinigų viliojimo būdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.