Į griovį Kelmės r. nuskriejusi girta kompanija iš karto užmigo

Automobiliu važiavusi trijų girtų vyrų kompanija Kelmės rajone nuskriejo nuo kelio ir čia pat mašinoje užmigo. Vyrus pažadino policijos pareigūnai. Paaiškėjo, kad automobilį į griovį nuvairavo niekada vairuotojo pažymėjimo neturėjęs jaunuolis, kuris nuolat pareigūnams įkliūva prie vairo.

Šiuo metu automobilio vairuotojas „ilsisi“ Kelmės r. policijos areštinėje, kur atlieka 25 parų administracinį areštą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Šiuo metu automobilio vairuotojas „ilsisi“ Kelmės r. policijos areštinėje, kur atlieka 25 parų administracinį areštą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 2:20 PM

Kaip pranešė Kelmės r. policija, ankstų praėjusio ketvirtadienio rytą pareigūnai gavo pranešimą apie kelyje Gaštynų kaimas – Kelmė į griovį nuvažiavusį automobilį.

Policijos patrulis nurodytoje vietoje rado nuo kelio nuvažiavusį automobilį „VW Passat“. Jame miegojo trys vyrai.

Policijos pareigūnams pažadinus minėtus piliečius, jie sunkiai orientavosi aplinkoje, negalėjo nieko paaiškinti. Pareigūnams kilo įtarimas, kad vyrai gali būti neblaivūs, nes negalėjo papasakoti įvykio aplinkybių.

Buvo patikrintas visų asmenų blaivumas ir nustatyta, kad automobilį vairavęs Baltmiškio kaimo gyventojas M.J. (gim. 1994 m.) yra įkaušęs. Jam nustatytas 0,64 prom. girtumas.

Kitam kartu važiavusiam keleivių – 1995 m. gimusiam vyrui iš Kupriškio kaimo - nustatytas 1,22 prom. girtumas, dar vienam - 1978 m. gimusiam Gailių kaimo gyventojui nustatytas 2,41 prom. girtumas.

Policija praneša, kad M. J., vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti, nes tokios teisės jis nėra įgijęs. Šį kartą vairuodamas jis nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio. Automobilis „VW Passat“ neįregistruotas, jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra, jis neapdraustas privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu. Todėl vairuotojui surašytas protokolas.

Asmuo, kuris vairavo transporto priemonę, policijai yra žinomas, kadangi ir anksčiau už panašius pažeidimus jam buvo taikyta administracinė atsakomybė: 2014 m. kovo mėn. tris kartus vairavo transporto priemonę neturėdamas tam teisės, kai teisės vairuoti nėra įgijęs. Dviem atvejais pastirta 1 tūkst. litų ir 1 tūkst. 250 litų baudos.

Šiuo metu minėtas asmuo „ilsisi“ Kelmės r. policijos areštinėje, kur atlieka 25 parų administracinį areštą už tai, kad 2014-03-30 apie 15 val. Kelmės r., Naukaimio kaime, neturėdamas teisės vairuoti (nėra įgijęs tokios teisės) transporto priemones ir būdamas neblaivus, kelyje vairuodamas jam priklausantį automobilį „Peugeot 309“, lenkdamas kitą automobilį „Audi 80“, su juo susidūrė.

Įvykio metu buvo apgadinti abu automobiliai. M.J., pažeisdamas kelių eismo taisyklių reikalavimus, pasišalino iš įvykio vietos. Tąkart automobilį teismas iš jo konfiskavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.