Ganykloje naktį pašovė karvę

Širvintų rajono policijos pareigūnai aiškinasi, kas Jonių kaime sužalojo ganykloje prie miško besiganiusią žalmargę karvę. Šautinę žaizdą veterinaras susiuvo, tačiau vilčių, kad karvė gyvens, nedaug, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Oct 15, 2014, 8:16 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:55 AM

„Ta karvutė – mūsų pagrindinė maitintoja, vienintelė iš turimų trijų karvių buvo melžiama. Kitos dvi yra bergždžios. Verkiame ir meldžiame Dievą, kad tik ji liktų gyva“, – vakar sakė Tropelių kaimo (Širvintų r.) gyventoja 72 metų Vanda Starkienė.

Už kelių kilometrų nuosavoje ganykloje sužalotą ketverių metų karvę aptiko jos sutuoktinis.

Ankstyvą pirmadienio rytą atvykęs pamelžti karvės 74 metų Pranas Starkus nustebo, kai iš gyvulio tešmens neišbėgo nė lašas pieno. Apėjęs gyvulį iš kito šono, vyras pamatė didelę žaizdą ir iš jos plūstantį kraują. Aplink žolė buvo ištrypta ir aptaškyta krauju.

„Kai atvažiavo ir karvę apžiūrėjo veterinaras, visas jo pirštas sulindo į žaizdą, bet kulkos pasiekti ir ištraukti nepavyko. Ji nukeliavo toliau ir, kaip spėjama, galėjo kliudyti gyvulio skrandį.

Manoma, kad buvo šauta į gulintį gyvulį. Gal ir netyčia“, – svarstė V.Starkienė.

Sužalota karvė yra apdrausta. Širvintiškė visus savo gyvulius kasmet ėmė drausti prieš keliolika metų, kai nukentėjo nuo vagių.

Vieną rudenį po nakties iš ganyklos buvo pavogti ten besiganę jautis ir dvi karvės.

Ganykla yra vos keliasdešimt metrų nuo miško, netoli stovi medžioklei skirti bokšteliai.

Kol kas nė vienas iš dviejų šioje teritorijoje šeimininkaujančių medžiotojų klubų neprisipažino, kad šūvį į karvę galėjo paleisti kažkas iš jų narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.