L. Stankūnaitė – pakeitusi išvaizdą, bet atpažįstama

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį tęsia Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės baudžiamosios bylos nagrinėjimą, tačiau procesą stebintys žurnalistai ir keli į teismą atvykę Venckų bei Kedžių garbintojai teismo salę turėjo palikti vos posėdžiui prasidėjus.

L.Stankūnaitės apklausa planuota nuotoliniu būdu.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
L.Stankūnaitės apklausa planuota nuotoliniu būdu.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 15, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:13 AM

Laimutės Stankūnaitės advokatas Vitalijus Vasilionokas teismo paprašė apklausti jo klientę ne viešame teismo posėdyje.

L.Stankūnaitė - pasikeitusi

Advokato teigimu, per apklausą gali būti atskleista nemažai jaunos moters asmeninio gyvenimo detalių, todėl, jo nuomone, apklausa turėtų būti ne vieša. Be to, L.Stankūnaitė yra pakeitusi savo išvaizdą, nenorima, kad ją kas nors atpažintų.

Teigiama, kad L.Stankūnaitės plaukai vis dar tamsūs, tačiau gerokai patrumpinti. Moterį matę liudininkai teigia, jog  ji pasikeitusi, tačiau vis dar atpažįstama.

Apklausa buvo planuota nuotoliniu būdu, per „Skype“ programą, tačiau teismui vis nepavyko susisiekti su užsienyje šiuo metu gyvenančia nukentėjusiąja.

„Nėra ryšio“, – paaiškino iš teismo salės išėję proceso dalyviai.

Kol teismas tvarkė technines problemas, buvo paskelbta pertrauka.

Liudijimas - naudingas teismui

Nuotolinė L.Stankūnaitės apklausa teisme truko beveik dvi valandas.

„Tai su manim nesusiję“, - paklaustas, ar moters kalboje išgirdo kažką tokio, kas galėtų jį išteisinti arba, atvirkščiai, nuteisti, atsakė R.Ivanauskas, tačiau atsakyti į kitus žurnalistų klausimus atsisakė.

„Ačiū už dėmesį“, - tik tiek sugebėjo atsakyti teisiamasis, paklaustas, ar pats asmeniškai pažinojo L.Stankūnaitę ir, ar D.Kedys jam buvo pasakojęs apie jo ir buvusios sugyventinės santykius.

L.Stankūnaitės advokatas V.Vasilionokas buvo atviresnis. Jo teigimu, moters liudijimas buvo labai naudingas teismui.

„Buvo kalbėta ne tik apie tai, kaip jie gyveno, bet ir apie tai, ką jai teko patirti. Ji yra nukentėjusioji, yra pareiškusi civilinį ieškinį, jį pagrindė“, - sakė V.Vasilionokas.

A.Venckus nedalyvavo

Trečiadienį į teismą buvo kviečiamas liudyti nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės buvęs vyras Aidas Venckus. Jis teisme nepasirodė, bet atsiuntė atsakymą, kad dalyvauti negali, nes tuo pačiu metu pats, kaip advokatas, turi dalyvauti kitoje byloje, kurioje posėdis buvo planuotas anksčiau, nei jis gavo šaukimą atvykti į Vilniaus apygardos teismą.

A.Venckus savo pranešime taip pat nurodė, kad posėdžių jis nevengia. Po L.Stankūnaitės apklausos teismas paskelbė trumpą pertrauką, po kurios proceso dalyviai teismui pateikė naujų prašymų.

J.Furmanavičiaus seseris ir motiną teisme atstovaujantis advokatas Valdemaras Bužinskas teismo paprašė apklausti net A.Venckų, bet ir Čikagoje gyvenančią N.Venckienę.

„Ji nėra pasislėpusi, teisėsaugininkai sako, kad žino jos gyvenamąją vietą, todėl ji turėtų būti iškviesta liudyti, nes išklausius bylos liudytojų kyla keli klausimai: kodėl pedofilu buvo apšauktas būtent teisėjas J.Furmanavičius, kaip Vaido Milinio nuotrauka iš duomenų bazės atsidūrė pats D.Kedį, kas D.Kedžiui pranešė apie jo darbą grafiką“, - kalbėjo V.Bužinskas.

Prašymų turėjo ir E.Barauskaitės bei R.Ivanausko gynėjai. Jie teismo paprašė į kitą teismo posėdį pakviesti liudyti E.Barauskaitės seserį, R.Ivanausko sesers brolį, žurnalistę Audrę Kudabienę, žurnalistą Kristupą Krivicką, buvusią Vaiko teisių apsaugos inspektorę Rimantę Šalaševičiūtę bei teisiamus buvusius ir esamus Policijos departamento pareigūnus: Visvaldą Račkauską, Tomą Ulpį, Emilijų Damukaitį, Dariušą Sinkevičių ir Vitalijų Vitkovskį.

Į kitą posėdį bus kviečiamas V.Račkauskas

Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Redas Savickas teismo paprašė prie bylos pridėti medikų pažymą apie R.Ivanausko regėjimą ir skirti jam dar vieną ekspertizę - kompleksinę, nes teisiamasis vaidina visiškai aklą, nors, kaip matyti iš jo ir E.Barauskaitės mobiliuosiuose telefonuose rastų vaizdo įrašų – silpnas regėjimas  netrukdo vyrui judėti – jis neklupinėdamas vaikšto kažkokio ežero pakrantėje, moko sūnų važinėti dviračiu, apkerta iš foto atelje atsineštų nuotraukų kraštus.

Teismas nusprendė, kad į kitą teismą bus kviečiamas V.Račkauskas, V.Vitkovskis, T.Ulpis ir A.Venckus.

Taip pat paprašyta proceso dalyvių paprašyta elektroniniu būdu atsiųsti klausimus, kurie bus persiųsti R.Ivanausko kompleksinę ekspertizę atliksiantiems specialistams.

Kitas teismo posėdis D.Kedžio bendrininkų byloje planuojamas tik gruodžio 10 dieną.

R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė yra kaltinami padėję D.Kedžiui organizuoti Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymą.

Teigiama, kad D.Kedžio auka taip pat turėjo tapti L.Stankūnaitė, Andrius Ūsas, buvęs Kauno apygardos teismo pirmininkas Albertas Milinis ir Kauno Agurkų grupuotės lyderis Saulius Velečka.

Abu teisiamieji jau yra davę savo parodymus. Jie savo kaltę neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.