Medikus vaidinusiems sukčiams klaipėdietė atidavė 5 tūkst. litų

Klaipėdoje ant telefoninių sukčių kabliuko užkibusi moteris atidavė 5 tūkst. litų. Pensininkė patikėjo skambinusiojo daktaru prisistačiusio vyro pasakomis. Lygiai taip pat buvo apgautos dar trys moterys, rašo „Lietuvos rytas“.

Telefoniniai sukčiai vis imasi naujų gudrybių.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Telefoniniai sukčiai vis imasi naujų gudrybių.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Oct 17, 2014, 7:57 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 11:20 PM

Telefoniniai sukčiai keičia taktiką – anksčiau jie skambindavo žmonėms ir reikalaudami užmokesčio už neva artimųjų padarytus nusikaltimus dažniausiai prisistatydavo policijos, prokuratūros ar Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais. Dabar jie vis dažniau vaidina medikus.

Į Klaipėdos policiją kreipėsi 84 metų moteris. Ji papasakojo, kad į namus Birutės gatvėje laidiniu telefonu paskambino kažkoks esą labai garsus daktaras. Jis pranešė, kad klaipėdietės duktė lipdama laiptais užkliudė mažą mergaitę, kuri nukrito ir smarkiai susižalojo. Mergaitei esą reikia daryti sudėtingą galvos operaciją.

Kad apie įvykį nebūtų pranešta policijai ir nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, reikia sumokėti 15 tūkst. litų. Moteris pasakė tiek neturinti.

Atėjusiai maždaug 30 metų nepažįstamajai, kuri prisistatė nukentėjusiosios giminaite, ji atidavė visas namie laikytas santaupas – 4 tūkst. litų ir 290 eurų.

Lygiai tokią pat istoriją policijos pareigūnams praėjusią savaitę pasakojo 61 metų klaipėdietė. Ji pasirodė apsukresnė, pasakė, kad nori pakalbėti su dukterimi.

Bet tariamas daktaras paaiškino, kad duktė paskambinti negali, nes nukrito ant laiptų ir susižalojo – dabar ją apžiūri gydytojas.

Tuomet susijaudinusi moteris pasakė, kad tokios didelės pinigų sumos – 20 tūkst. litų – neturi.

„Daktaras“ buvo gailestingas – pakaks tiek, kiek turi, o likusius galėsi perduoti vėliau.

Netrukus į klaipėdietės buto Nidos gatvėje duris pasibeldė tamsaus gymio maždaug 30 metų moteris.

Sutrikusi ir susijaudinusi buto šeimininkė atidavė jai visus namuose laikytus pinigus – 13 tūkst. litų. Ir tik vėliau suvokė buvusi apgauta.

Panaši istorija nutiko ir 83 metų klaipėdietei.

Jai esą paskambino verkianti duktė. Siužetas tas pat – ji nukrito nuo laiptų ir susižalojo lūpą, išsimušė dantį. Todėl ir balsas buvo šiek tiek pasikeitęs.

Tačiau blogiausia, kad krisdama užkliudė mergaitę, kuriai atliekama operacija.

Tuomet telefoną paėmė „chirurgas, skyriaus vedėjas“. Jis paaiškino, kad su policija nebus problemų, jei senutė sumokės 15 tūkst. litų. Jei tiek neturinti, iš pradžių pakaks, kiek surinks.

Netrukus į namus atėjo nepažįstama moteris, kuriai pensininkė atidavė 7 tūkst. litų ir 200 JAV dolerių.

Dar viena pensininkė panašiomis aplinkybėmis neteko santaupų. Manoma, kad pinigus iš visų jų paėmė ta pati tamsaus gymio moteris.

Visos apgautosios – rusakalbės. Tikriausiai jos nežiūri lietuviškų televizijos programų, neklauso radijo ir neskaito lietuviškų laikraščių, kuriuose gausų pranešimų apie tokį sukčiavimo ir pinigų viliojimo būdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.