Melagingai apie miną „Akropolyje“ pranešęs kalinys išaiškintas

Apie 19 val. 30 min. Kauno policija gavo anoniminį pranešimą, kad užminuotas Kauno prekybos centras „Akropolis“. Imtasi skubiai evakuoti pirkėjus.

Prie "Akropolio" atvyko specialiosios tarnybos, bet paaiškėjo, jog pranešimas buvo melagingas.<br>A.Kaminsko nuotr.
Prie "Akropolio" atvyko specialiosios tarnybos, bet paaiškėjo, jog pranešimas buvo melagingas.<br>A.Kaminsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2014-10-17 20:47, atnaujinta 2018-01-26 20:07

Į įvykio vietą atvyko keli ugniagesių ekipažai, greitosios medicinos pagalbos automobiliai. Paskambinęs anonimas pasakė, kad sprogmuo padėtas tarp 3 ir 4 prekybos centro aukšto ir „Akropolis“ esą sprogs po pusantros valandos.

Po pranešimo pradėta operacija "Skydas", sulėkė specialiosios pajėgos. Po kelias valandas trukusios operacijos nustatyta, kad pranešimas buvo melagingas, rastas ir pranešėjas, jis sulaikytas.

„Per garsiakalbį išgirdome, kad pastate susidarė pavojinga padėtis, prašoma skubiai palikti patalpas. Prisiminiau baisią tragediją Latvijoje, kai griuvo Rygos „Maxima“. Bėgau palikusi automobilį stovėjimo aikštelėje, žmonės bėgo, grūdosi buvo baisoka“, – žurnalistui pasakojo iš prekybos centro išbėgusi kaunietė Dovilė.

Dauguma prekybos centre buvusių pirkėjų gelbėjosi, bėgdami pro požeminius garažus. Vienu metu susidarė grūstis ant eskalatorių, nes liftais naudotis nebuvo galima.

Prekybos centras buvo aptvertas „Stop“ juosta.

Kauno apskr. VPK pareigūnai, bendradarbiaudami su Kalėjimų departamento pareigūnais, operatyviai nustatė melagingai apie užminuotą „Akropolį“ pranešusį asmenį – bausmę atliekantį 20-metį I. R. 20.48 val. planas „Skydas“ nutrauktas. Akropolio lankytojams leista sugrįžti pasiimti automobilių.

Labiausiai ant melagio turėtų pykti „Akropolio“ pardavėjos – paskelbus pavojų, jos išbėgo apsirengusios lengvais chalatais ir apie valandą šalo lauke.

Kaune jau antrą penktadienį iš eilės pasipila anoniminiai pranešimai apie neva pastatuose padėtus sprogmenis. Praėjusį penktadienį buvo pranešta apie tariamai užminuotą Mokesčių inspekciją ir Kauno apygardos teismą.

Po kelių valandų Žemųjų Šančių kapinėse, prie vieno šeimos kapo ant medžio aptiktas keistas įrenginys, iš kurio kyšojo laidai.

Tąkart nė vienas pranešimas apie sprogmenis nepasitvirtino. Prietaisas, prikabintas kapinėse prie medžio, taip pat buvo pavojaus nekeliantis daiktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.