Ekologinės policijos vadas įtariamas bandymu papirkti kolegas

Vilniaus apygardos teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje du vilniečiai kaltinami bandymu papirkti policijos pareigūnus pasinaudojant savo visuomenine padėtimi ir pažintimis.

Policijos pareigūnus buvo bandoma papirkti 1 tūkst. litų kyšiu.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Policijos pareigūnus buvo bandoma papirkti 1 tūkst. litų kyšiu.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-20 15:23, atnaujinta 2018-01-25 09:01

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, vienas kaltinamųjų Vladimiras Jankoitas yra Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato skyriaus viršininkas, kuriam šiuo metu kaltinimai pareikšti ir kitoje teisme jau nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje. Nuo 2012 m. vasaros jis laikinai nušalintas nuo pareigų.

Tyrimo duomenimis, šių metų kovo mėnesį Kelių policijos patruliai, kilus abejonėms dėl negaliojančios transporto priemonės techninės apžiūros, Vilniuje patikrai sustabdė automobilį, kurį vairavo kaltinamasis A.P. Buvo paprašyta pateikti vairuotoją pažymėjimą ir kitus reikiamus dokumentus.

Kaltinamasis neturėjo vairuotojo pažymėjimo, kadangi jam jau buvo atimta teisė vairuoti, negaliojo automobilio techninė apžiūra. Taip pat policijos pareigūnams kilo abejonės dėl vairuotojo blaivumo, tačiau A.P. atsisakė jį tikrintis.

Neilgai trukus į įvykio vietą atvyko kaltinamasis V.Jankoitas ir, pasinaudodamas savo buvusia tarnybine padėtimi bei pažintimis, prašė pareigūnų nesurašyti administracinių teisės pažeidimų protokolų. Bylos duomenimis, policijos pareigūnus buvo bandoma papirkti 1 tūkst. litų kyšiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.