Pasieniečiai sulaikė Danijoje vogtą vienatūrį

Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė Danijos teisėsaugininkų ieškotą automobilį „Volkswagen Touran“. Jį vairavęs Kauno rajono gyventojas uždarytas į areštinę.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Danijoje vogtą vienatūrį.<br>VSAT nuotr.
Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Danijoje vogtą vienatūrį.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-20 16:46, atnaujinta 2018-01-25 08:25

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė keliu Suvalkai – Marijampolė važiavusį vienatūrį „Volkswagen Touran“ daniškais valstybiniais registracijos numeriais. Mašina ką tik buvo įvažiavusi iš Lenkijos.

Paaiškėjo, kad užsienyje neva įsigytą transporto priemonę vairavęs 19 metų Kauno rajono gyventojas neturi jos pardavimo sutarties, be to, transporto priemonė neapdrausta privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu.

VSAT pareigūnų įtarimą, kad automobilis gali būti vogtas, dar labiau sustiprino faktas, kad ant užvedimo spynelės buvo matyti laužimo požymių. Taip pat nustatyta, kad vietoje standartinių tokios markės mašinos kėbulo numerių pritvirtinta plokštelė, kurioje įspaustas numeris priklauso kitam automobiliui. Pirminiais duomenimis, vienatūris pagamintas 2006 m.

Mašinoje VSAT pareigūnai taip pat aptiko tikrąją „Volkswagen Touran“ techninio serviso knygelę. Pagal joje nurodytą kėbulo numerį informaciją duomenų bazėse patikrinę Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad šio automobilio kaip pavogto ar neteisėtai nusavinto ieško Danijos teisėsaugininkai.

Be to, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, 2011 m. gruodį paskelbta šios transporto priemonės registracijos liudijimo paieška.

Ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėję VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai Kauno rajono gyventoją uždarė į areštinę. „Volkswagen Touran“ laikinai saugomas Lazdijų rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.