3 metų vaikui – patėvio kirčiai

Ukmergės policija ėmėsi tirti trejų metų berniuko sumušimą. Įtariama, kad ranką prieš vaiką pakėlė jo patėvis – 43 metų R.K., viešumoje aplinkiniams paliekantis malonaus ir kultūringo žmogaus įspūdį.

Kad sumuštas jų auklėtinis, pirmoji pastebėjo vieno Ukmergės vaikų darželio darbuotoja.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kad sumuštas jų auklėtinis, pirmoji pastebėjo vieno Ukmergės vaikų darželio darbuotoja.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas“)

Oct 22, 2014, 8:07 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 4:08 AM

Kad sumuštas jų auklėtinis, pirmoji pastebėjo vieno Ukmergės vaikų darželio darbuotoja.

Praėjusio ketvirtadienio rytą ji palydėjo vaiką į tualetą, o kai šis nusimovė kelnes, išvydo mėlynėmis nusėtą jo užpakalį.

Mažai ir sunkiai kalbantis berniukas, paklaustas, kas jį taip nuskriaudė, išlemeno: „Čia taip padarė šuniukas.“

Į darželį iškvietus mažamečio motiną 31 metų L.K. paaiškėjo, jog mažylį išvakarėse galėjo diržu sumušti jos sutuoktinis.

Be sūnaus, dar penkerių metų dukterį auginanti ir tik birželio mėnesį antrą kartą ištekėjusi ukmergiškė turi lengvą protinę negalią, dirba valytoja viename prekybos centre.

Iš Jurbarko kilęs jos sutuoktinis R.K. elgėsi kaip pavyzdingas vyras ir patėvis – visada drauge su žmona rytais atvesdavo vaikus į darželį ir vakarais iš jo pasiimdavo, be to, labai domėjosi, klausinėjo auklėtojų apie vaikus ir jų auklėjimą.

Dėl socialinių įgūdžių stokos L.K. šeima prieš metus įtraukta į rajono socialinės rizikos šeimų sąrašą, ją globoja ir prižiūri Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotojai.

Ukmergės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė teigė, jog abu moters vaikai nuo ketvirtadienio glaudžiasi pas savo močiutę: „Kol policijoje vyksta ikiteisminis tyrimas, mes sprendžiame, kur priglausti vaikus.

Kadangi jų į šeimą grąžinti negalime, svarstome galimybę laikinai juos įkurdinti arba vaikų globos namuose, arba savaitiniame darželyje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.