Priekabiauti mėgusiam buvusiam sutuoktiniui – mirtinas dūris

Buvusio sutuoktinio priekabes ilgai kentusi kuršėniškė 51 metų Laima Navickienė vieną vakarą pratrūko. Už mirtiną dūrį peiliu teismas ją nusprendė įkalinti 8 metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-10-22 15:41, atnaujinta 2018-01-25 01:48

Krūvina drama įvyko šių metų vasario 27-osios pavakarę, kai iš Navickų namų Kuršėnuose, Pelkių gatvėje, išėjo svečiai.

L.Navickienė ėmė nuo vaišių stalo nurinkinėti indus, o įkaušęs R.Navickas ėmė priekabiauti. Jis stvėrė į virtuvę su lentele ir peiliu rankose einančiai moteriai už apykaklės.

Bandydama ištrūkti L.Navickienė sukosi ir dūrė peiliu. Vienu dūriu buvo sužalotas kairysis žąstas, o antruoju – kairė krūtinės pusė.

Išsigandusi šeimininkė paskambino dukteriai, iškvietė medikus. Bet atvažiavusiems greitosios medikams beliko konstatuoti mirtį – sužalotasis mirė nuo ūmaus vidinio kraujavimo.

L.Navickienė neneigė, kad dūrė buvusiam sutuoktiniui, bet tikino, kad tai padarė netyčia.

Moteris tikino, kad ilgus metus kentė psichologinį ir fizinį smurtą, ir tai galėjo būti viena padaryto nusikaltimo priežasčių.

Teisiamoji sakė, kad prieš keliolika metų šeima iširo dėl R.Navicko pomėgio išgerti ir polinkio į smurtą.

Po skyrybų abu liko gyventi viename name, bet nekilnojamąjį turtą buvo pasidaliję. Dėl šios priežasties teismas nusprendė sušvelninti pirminį kaltinimą nužudžius šeimos narį.

Į teismą atėjusi L.Navickienė kruopščiai slėpė veidą. Juodais drabužiais vilkėjusi teisiamoji striukės gobtuvo nenusiėmė ir teisėjai skaitant nuosprendį.

Nužudytojo motina buvo pareiškusi 50 tūkstančių litų ieškinį neturtinei žalai atlyginti. Per procesą ieškinio buvo atsisakyta, nes dalį žalos ieškovei atlygino anūkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.