Ukmergės policija sulaikė du šuns kankintojus

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Per jį buvo sulaikyti du vyrai.

Ukmergės policija sulaikė du šuns kankintojus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Ukmergės policija sulaikė du šuns kankintojus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:36 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, apie tai, kad du Ukmergės rajono gyventojai užmušė savo šunį, policijai buvo pranešta antradienį. Paskambinę į policiją Pašilės g. gyventojai papasakojo, kad neblaivus V.R. pasakojo, su draugu pakoręs savo šunį ir todėl „jo rankos suteptos krauju“. Nurodytu adresu nuvyko policijos pareigūnai.

Pareigūnai išsiaiškino, kad dar spalio 14 d. pas G.A. (gim. 1967 m.), gyvenantį Varkalių kaime, Pabaisko seniūnijoje, lankėsi draugas V.R. (gim. 1957 m.), neturintis nuolatinės gyvenamosios vietos, pastaruoju metu gyvenęs Deltuvėlės kaime, Pabaisko seniūnijoje. Abu vyriškiai nuolat girtuokliauja.

Apie 20 val. 30 min. draugai surengė V.R. šuns egzekuciją. Pirmiausia jiedu norėjo šunį pakarti ant durų kablio, o kai nepavyko, kirviu sudavė šuniui į galvą kelis smūgius. Nugaišusį šunį egzekutoriai išmetė į už sodybos esančius krūmus.

Negyvas šuo buvo rastas tebegulintis krūmuose. Jis perduotas utilizuoti. Nusikaltimu įtariami vyriškiai buvo pristatyti į policijos komisariatą ir dviem paroms sulaikyti. Jiems pareikšti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tokią veiką padaręs asmuo yra baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Lig šiol įtariamieji nėra buvę teisti.

Ukmergės rajono policijos komisariate šiais metais pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, tiek pat jų pradėta ir praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.