Pranešimas apie bombą paankstino Kuršėnų gimnazistų atostogas

11 valandą sprogs Kuršėnų L.Ivinskio gimnazija. Tokį anonimo pranešimą šįryt per Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) gavę pareigūnai evakavo visą mokyklą – per 400 moksleivių ir 70 pedagogų.

Išminuotojai mokykloje nerado nieko.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Išminuotojai mokykloje nerado nieko.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-10-24 15:20, atnaujinta 2018-01-24 19:30

Sprogimo, aišku, nebuvo, bet pamokos šioje ugdymo įstaigoje buvo atšauktos. Tikėtina, kad dėl šios priežasties ir buvo skambinta į BPC.

Kad mokykla tariamai užminuota, nežinojo nei pedagogai, nei gimnazistai. Apie sprogmenį kolektyvui pranešė prieš 9 valandą ryto atskubėję pareigūnai.

Į Kuršėnus sulėkę specialiųjų tarnybų darbuotojai evakavo visus žmones ir laukė, kol iš sostinės atvažiuos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Į pastatą išminuotojai įžengė po 11 valandos - skambinusiojo įvardinto sprogimo laiko. Pusantros valandos po gimnazijos patalpas sprogmenų ieškoję pareigūnai nerado nieko.

“Keista, bet tokių atvejų Lietuvoje daugėja. Tai rodo viena - žmonių kvailumą, - portalui lrytas.lt sakė antiteroristinių operacijų „Aras“ rinktinės vadas Viktoras Grabauskas.

Dažnai pavyksta nustatyti, kas arkliškai pokštavo, bet ir tūkstantinės bausmės neatgraso. „Manau, tik viešumas padės sustabdyti tokius kvailus pokštus“, - pažymėjo pareigūnas.

Nuo pirmadienio moksleiviams prasideda rudens atostogos. Tikėtina, kad skambinusiojo tikslas buvo jas paankstinti.

Už melagingą pranešimą gresia baudžiamoji atsakomybė. Kvailai papokštavę asmenys baudžiami bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.