Šilutėje – ciniška mažyčio šunelio egzekucija

Penktadienio vakarą Šilutės Melioratorių kvartalo gyventojai neslėpė pasipiktinimo žiauria jaunučio šunelio egzekucija. Kažkas mėgino mažą gyvūnėlį nuskandinti, o po to dar gyvą išmetė į gilų požeminį šiukšlių konteinerį.

Įvykio vietoje<br>Lrytas.lt nuotr.
Įvykio vietoje<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-24 22:33, atnaujinta 2018-01-24 18:07

Žiaurus susidorojimas su bejėgiu gyvūnu išaiškėjo tada, kai viena kvartalo gyventoja su savo šuneliu atėjo išmesti šiukšlių prie požeminio konteinerio ir išgirdo iš jo sklindantį gailų inkštimą.

Moteris pakvietė pro šalį ėjusį vaikiną, o šis paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir, nelaukdamas, kol atvyks gelbėtojai, pats su dar keliais jaunuoliais susirado ilgą kartį su vinimi gale ir iš kelių metrų gylio išžvejojo polietileninį maišą.

Atmazgę maišą žmonės jo viduje aptiko vos kelių savaičių amžiaus šunelį. Gyvūnas buvo visas permirkęs, tad spėjama, kad piktadarys iš pradžių mėgino jį nuskandinti į maišą pripylęs vandens, o po to, pamanęs, kad šuniukas jau nebegyvas, išmetė jį su visu maišu į šiukšlių konteinerį.

Deja, iš konteinerio ištrauktas šunelis jau neberodė gyvybės žymių. Šilutės policija dėl šio nusikaltimo pradėjo ikiteisminį tyrimą ir tikisi, kad atsilieps žmonių, žinančių, kas tai padarė.

Maksimali Baudžiamajame kodekse už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta bausmė – laisvės atėmimas vieniems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.