Kauno policijos pareigūnai krėtė naktinius klubus, rado kvaišalų

Siekiant užkirsti kelią narkotinių medžiagų platinimui bei vartojimui kavinėse, baruose, naktiniuose klubuose ir kitose jaunimo susibūrimo bei laisvalaikio praleidimo vietose, nuo nuo spalio 6 iki 19 dienos Kauno apskrityje vykdyta prevencinė priemonė „Klubas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 4:28 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:50 AM

Buvo tikrinamos kavinės, picerijos, barai, naktiniai klubai, restoranai, lošimo salonai, kioskai, mokymo įstaigų prieigos, prekybos centrų prieigos, kitos jaunimo laisvalaikio leidimo vietos, organizuoti tiksliniai patruliavimai.

Šios specialios prevencinės priemonės metu Kauno apskrityje nustatyti 39 administracinės teisės pažeidimai: 18 dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimo ar laikymo nedideliais kiekiais arba narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimo, 12 dėl alkoholinių gėrimų gėrimo viešosiose vietose arba girto pasirodymo viešosiose vietose, 4 dėl viešosios rimties trikdymo, 3 dėl miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimo, 1 dėl  tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams, 1 dėl rūkymo vietose, kuriose draudžiama tai daryti.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai organizavo asmenų, baustų už narkotinių medžiagų vartojimą ir įtariamų narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimu, patikrinimą bei bendrą priemonę kartu su Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnais, tikrinant jaunimo susibūrimo vietas.

Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su viešąja įstaiga „Iššūkis jaunimui“ rengė susitikimus nepilnamečiams, įtrauktiems į policiją dominančių vaikų apskaitą ir policijos profilaktinę įskaitą, su reabilitacijos centro „Vilties švyturys“ socialiniu darbuotoju, kurių metu nepilnamečiai buvo supažindinti su narkotikų daroma žala bei žingsniais, kaip išbristi iš priklausomybės.

Įvertinę aplinkybęi, kad priklausomybių tema yra aktualiausia Jonavos rajono Ruklos miestelyje, pareigūnai Ruklos J. Stanislausko pagrindinėje mokykloje surengė vaikų ir tėvų susitikimą – „Pokalbis atvirai“, su Kauno priklausomybės ligų centro direktoriumi Tautvydu Zikaru, vaikų psichiatre Raimonda Jusiūte, Kėdainių rajono narkomanų reabilitacijos centro „Vilties švyturys“ socialiniu darbuotoju.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Centro, Santakos ir Dainavos policijos komisariatų pareigūnai lankėsi mokyklose, kur bendravo su administracijos darbuotojais, aiškinosi kokių priemonių imasi mokymo įstaigos, siekdamos apsisaugoti nuo pašalinių asmenų patekimo į mokyklas, aptarė problemos dėl narkotinių medžiagų platinimo mokinių tarpe sprendimo būdus.

Duomenų, kad mokyklų prieigose lankytųsi pašaliniai asmenys, kurie galimai platintų narkotines ar psichotropines medžiagas, negauta. Priemonėse dalyvavo ir policijos rėmėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024