Naujas telefoninių sukčių triukas privertė klaipėdietę drebėti

„Rankos dreba“, – jaudulio apimta kalbėjo klaipėdietė Natalija. Prieš kelias minutes sukčiai norėjo išvilioti iš jos 8 tūkst. litų.

Sukčių suokiama giesmelė išmušė klaipėdietę iš vėžių. Apsvaigęs vyras telefonu reikalavo „grąžinti“ 8 tūkst. litų.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Sukčių suokiama giesmelė išmušė klaipėdietę iš vėžių. Apsvaigęs vyras telefonu reikalavo „grąžinti“ 8 tūkst. litų.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 5, 2014, 8:56 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:21 AM

Moteriai paskambino du pusamžiai vyrai. Pirmasis prisistatė esąs iš Mokesčių inspekcijos. Jis aiškino, kad viena moters draugė per klaidą pervedė jai pinigus. Dabar Natalija turinti grąžinti nurodytą sumą.

Suprato, kad rezga pinkles

Natalija paaiškino, kad jokios draugės nurodytu vardu ir pavarde nepažįsta.

Apsvaigęs nuo narkotikų ar alkoholio vyras toliau kamantinėjo Nataliją, ar ji turi elektroninę bankininkystę, ar kas nors žino jos banko sąskaitą. Klaipėdietei protingai atsikirtus, sukčius susierzino ir pagrasino: jei moteris neperves 8 tūkst. litų, jie užblokuos jos banko sąskaitą.

Supratusi, kad pokalbininkai rezga jai pinkles, moteris pridūrė: „Jei koks kvailys per klaidą ir pervedė man pinigų, tai jo bėdos. Jei dar kartą paskambinsite, kviesiu policiją. Banke man yra su kuo išsiaiškinti ir be jūsų.“ 

Po incidento moteris suskubo domėtis, kaip vyriškiai sužinojo jos vardą ir pavardę.

„Mano draugė iš prokuratūros paaiškino, kad sukčiai pasiima telefonų knygą ir pagal ją skambina žmonėms. O mane greičiausiai rado per darbą. Dirbu organizacijoje, kurioje ir daug pažįstamų, ir daug pavedimų“, – aiškino klaipėdietė.

Tai – ne pirmas kartas, kai jos šeimą sukčiai mėgina apmulkinti. Prieš trejus metus iš jos anytos apsimetėliai išviliojo 10 tūkst. litų. Tąkart jie pamelavo, kad anūkas pateko į avariją. Pensininkė patikėjo ir į policijos pareigūną panašiam vyriškiui atidavė visas savo santaupas.

Tuomet šeima kreipėsi į policiją, tačiau apgavikai iki šiol nesugauti. Šįkart niekdariai skambino į fiksuoto ryšio telefoną, kuris nerodo numerių. „Jei rodytų, būtinai praneščiau apie tai policijai“, – kalbėjo Natalija.

Policijai – naujiena

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla tikino, kad pareigūnams anksčiau šis sukčių scenarijus nebuvo girdėtas.

„Žmonės dar nesikreipė dėl tokio sukčiavimo“, – sakė A.Strumyla.

Policijos atstovas ragino žmones kreiptis į policiją, net jei sukčiams nepavyksta išvilioti pinigų. Žinodami, kokius scenarijus apgavikai sukurpia, pareigūnai galės veiksmingiau apsaugoti klaipėdiečius nuo apgavysčių.

Anot jo, Klaipėdoje dažniausiai nukenčia vyresnio amžiaus rusakalbės. Niekdariai paskambina joms ir pameluoja, kad jų anūkas ar kitas giminaitis pateko į avariją. Moterų prašoma sumokėti, kad artimasis nepatektų į bėdą ar kad būtų pasirūpinta jo sveikata.

Netrukus po skambučio į namus ateina geradariais ar pareigūnais apsimetę sukčiai ir pasisavina pinigus. Panašiai nutiko ir Natalijos anytai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje