Euras narkomanams brangina gyvenimą

Ženklo „Perskaičiuota sąžiningai“ negalėtų užsikabinti nė viena čigonų taboro troba Vilniuje. Mat įvedus eurą narkotikai šioje didžiausioje Lietuvoje kvaišalų prekyvietėje pabrango.

Į čigonų taborą užsukantys pareigūnai dar neperprato, kuo atsiskaito narkomanai – litais ar eurais.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Į čigonų taborą užsukantys pareigūnai dar neperprato, kuo atsiskaito narkomanai – litais ar eurais.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2015, 4:28 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:29 PM

Už vadinamąjį heroino „čekį“ prekeiviai dabar prašo 6 eurų. Tai – 20,7 lito. Iki Naujųjų metų „čekis“ tabore kainavo 20 litų.

Įvedus eurą narkotikų prekeiviai suko galvą dėl kainos. Su centais tabore terliotis niekas nenori, o „čekis“ už 5 eurus (17,25 lito) – per mažai.

Dar daugiau narkomanams pabrango kelionė į taborą. Automobilių vairuotojai, vežantys iš stoties ir kitų Vilniaus vietų, iš vieno narkomano dabar reikalauja 3 eurų (10,35 lito). Anksčiau į taborą už 10 litų buvo galima nuvažiuoti keliese.

Kol kas kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai dar neperprato, kokia valiuta atsiskaito narkomanai – litais ar eurais, nes tik šią savaitę tabore atliktos pirmosios kratos.

Nors vienas „čekis“ pabrango nežymiai, taborui tai – papildomas pelnas. Paprastai vienas narkomanas atvažiavęs ima mažiausiai du „čekius“, o kai kurie – net 10. Vidutiniškai vienas narkomanas per parą tabore palikdavo 100 litų. Tad įvedus eurą paliks 103,5 lito.

Skaičiuojama, kad per parą taboras iš narkotikų prekybos gauna maždaug 100 tūkstančių litų pajamų. Tad jos išaugs iki 103,5 tūkstančio litų.

Čigonų tabore Vilniuje nuolat narkotikus perka apie 1300 asmenų. Kvaišalais prekiauja 15 namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.