Kartą jau išteisintas pedofilas kalėjimo vis dėlto neišvengs

Protiškai neįgalią paauglę išprievartauti pasikėsinusiam Radviliškio rajono gyventojui 57 metų Algirdui Terminui už grotų teks praleisti dvejus metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-01-07 16:29, atnaujinta 2018-01-16 18:28

Laisvės atėmimo bausmę šiam pedofilui Šiaulių apygardos teismas skyrė trečiadienį išnagrinėjęs prokuratūros apeliacinį skundą dėl anksčiau jam paskelbto išteisinamojo nuosprendžio.

Pernai bylą, kurioje A.Terminas buvo kaltinamas pasikėsinimu seksualiai išprievartauti nepilnametę merginą, išnagrinėjęs Radviliškio rajono apylinkės teismas kaltinamąjį išteisino kaip nepadariusį veikos, turinčios nusikaltimo požymių.

Jam inkriminuota nusikaltimą A.Terminas įvykdė 2013-ųjų sausio mėnesį.

Vyriškis pasikėsino išprievartauti protiškai neįgalią šešiolikmetę.

Pedofilas namuose sučiupo nepilnametę už rankų ir, pargriovęs ant lovos, pasikėsino išprievartauti.

Savo užmačių iškrypėliui įgyvendinti nepavyko, nes paauglė pasipriešino.

Pranešimą apie apie šį įvykį gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pasikėsinimu seksualiai prievartauti nepilnametę merginą apkaltintam A.Terminui teko stoti prieš teismą.

Bylą išnagrinėjęs Radviliškio rajono apylinkės teismas nusprendė, kad A.Termino kaltės įrodymų nepakanka, ir 2014 metų birželio 19 dieną priėmė išteisinamąją nuosprendį.

Prokuratūra šį nuosprendį apeliacine tvarka apskundė Šiaulių apygardos teismui.

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas nusprendė, kad yra surinkta pakankamai A.Termino kaltės įrodymų, o pagrindo netikėti nukentėjusiąja – nėra.

Kaltu dėl pasikėsinimo seksualiai prievartauti nepilnametę pripažintam A.Terminui teismas ne tik skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, bet ir priteisė iš jo nukentėjusiosios naudai 289,62 euro neturtinės žalos.

Iki nuosprendžio paskelbimo laisvėje laiką leidęs A.Terminas trečiadienį teisme nepasirodė.

Pedofilas, kuriam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, bus suimtas nuosprendžiui įsiteisėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.