Buvęs mylimasis slapčia apsigyveno jį atstūmusios moters name

Mėnesį užsienyje praleidusi 51 metų žemaitė nė neįtarė, kad kol jos nėra Lietuvoje, namuose be leidimo šeimininkauja buvęs sugyventinis.

Buvęs mylimasis slapčia apsigyveno jį atstūmusios moters name.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Buvęs mylimasis slapčia apsigyveno jį atstūmusios moters name.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jan 8, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:49 PM

Telšių rajono Viešvėnų kaime užgrobtame name 36 metų vyriškis saldžiai miegojo moteriškės lovoje, žiūrėjo televizorių, turškėsi vonioje, gaminosi valgį... Tokią veiklą tyrėjai priskyrė prie nusikaltimų asmens privataus gyvenimo neliečiamumui.

Rado nešvarią patalynę ir neplautus indus

Vėlų vakarą į išsiilgtus namučius po kelionės grįžusi 51 metų Telšių rajono gyventoja rado išdaužtą gyvenamojo namo prieangio lango stiklą, pro kurį, kaip paaiškėjo, įsibrovėlis įsiropštęs vidun naudojosi nuosavo namo privalumais niekam nemokėdamas nė cento.

Apžiūrėjusi kambarius moteris pirmiausia atkreipė dėmesį, kad miegamajame lovoje sujaukta patalynė, virtuvėje sukrauta stirta neplautų indų...

Akivaizdu, kad namuose kažkas rimtai įsikūrė ir tas kažkas nemėgsta tvarkos ir švaros.

Drąsiai šeimininkavo

Namą užgrobęs vyras nesikuklino. Kad būtų jaukiau, nepageidaujamas įnamis namus persitvarkė taip, kaip jam atrodė gražu ir patogu. Į naujas vietas sudėliojo namų apyvokos daiktus. Štai kažkodėl jam nepatiko ant sienos tiksintis laikrodis, tai jį nukabino ir pasidėjo ant lovos.

Nors moteris namuose nebuvo mėnesį, tačiau puikiai prisiminė, ką kur išvažiuodama paliko. Ji policijai minėjo, jog iš svetainės paimtas nešiojamasis kompiuteris, jį rado padėtą miegamajame ant lovos.

Vadinasi, kol šeimininkės nebuvo namie, kažkas naudojosi jos kompiuteriu.

Ir tai dar ne viskas.

Atsirado pavogtas pistoletas

Atidžiai apžiūrėjusi kiekvieną kampelį, moteris miegamajame ant spintos rado anksčiau iš jos pavogtus daiktus – dujinį pistoletą ir piniginę su jos asmeniniais dokumentais. Dėl daugiau kaip prieš mėnesį įvykdytos vagystės atliekamas ikiteisminis tyrimas, tąkart padaryta turtinė žala siekė 458 eurus.

Tuomet nukentėjusioji policijai tvirtino įtarianti, jog nagus prie jos gero prikišo penkiolika metų jaunesnis buvęs jos mylimasis.

Mat būtent po draugužio apsilankymo prašapo piniginė, kurioje buvo 850 litų, banko kortelė, asmens tapatybės kortelė ir vairuotojo pažymėjimas, iš rankinės išgaravo mobiliojo ryšio telefonas „Samsung Galaxy S II plus“, o iš komodos stalčiaus dingo dujinis pistoletas „ME 38 Compact G380 Gum“, kurį moteris laikė teisėtai, buvo užregistravusi Telšių policijoje.

Buvusiam sugyventiniui – antra byla

Išdaužęs langą ir apvertęs aukštyn kojomis namus buvęs sugyventinis moteriai pridarė 249 eurų žalos.

Dėl neteisėto asmens būsto neliečiamumo pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jeigu pasitvirtins įtarimai ir moters širdis nesuminkštės, įtariamajam gresia rimti nemalonumai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kuris neteisėtai slapta ar atvirai, panaudodamas apgaulę ar smurtą arba kitokiu būdu prieš savininko ar jo įgaliotų asmenų valią įsibrovė į kito žmogaus gyvenamąjį namą, butą ar kitą gyvenamąją patalpą arba jos priklausinius, įskaitant saugomą būsto teritoriją, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.