Neringa Venckienė įtariama ir mergaitės tvirkinimu

Įtarimų puokštė, kuri kada nors turėtų būti įteikta bėgle tapusiai Neringai Venckienei, papildyta nauju žiedu. Buvusi Seimo narė įtariama Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu ir jai darytu poveikiu.

N.Venckienė Lietuvoje turi savo advokatą, kuris rūpinasi jos reikalais.
N.Venckienė Lietuvoje turi savo advokatą, kuris rūpinasi jos reikalais.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 9, 2015, 6:12 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:57 PM

Į Čikagą pasprukusios Neringos Venckienės galimas nusikalstamas veikas tirianti prokurorų ir policijos tyrėjų darbo grupė vis dar skaičiuoja jos nuodėmes.

„Nusikalstamų veikų epizodų labai daug, todėl turime juos visus apibendrinti ir, teikdami prašymą dėl ekstradicijos, parengti įtarimus dėl visų epizodų“, – „Lietuvos rytui“ sakė tyrimo grupei vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Darius Jakutis.

N.Venckienei jau yra pareikšta įtarimų pagal mažiausiai 14 Baudžiamojo kodekso straipsnių: teismo sprendimo nevykdymas, nepagarba teismui, trukdymas antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimas policijos pareigūnams, nežymus sveikatos sutrikdymas, piktnaudžiavimas globėjos pareigomis, šmeižtas, mirusiojo atminimo paniekinimas, neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas, neteisėtas šios informacijos panaudojimas, piktnaudžiavimas tarnyba, vieši raginimai smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

Ji taip pat yra įtariama savo brolio Drąsiaus Kedžio, kuris įtariamas 2009 metų spalio 5 dieną nušovęs sesers kolegą teisėją Joną Furmanavičių bei Violetą Naruševičienę, dukters tvirkinimu ir jai darytu poveikiu.

Įtarimai dėl anūkės tvirkinimo pernai buvo pareikšti N.Venckienės tėvams Laimutei ir Vytautui Kedžiams, o dėl daryto poveikio – mergaitės aukle vadintai Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei.

Sulaukta ir naujos bylos

Šie įtarimai greičiausiai dar nebus pabaiga.

Pasak D.Jakučio, neseniai tyrimo grupę pasiekė dar viena baudžiamoji byla, kurioje figūruoja N.Venckienės pavardė.

Šią bylą taip pat prašoma prijungti prie bylų, kurios pernai spalį sudarytai tyrėjų grupei jau buvo pateiktos anksčiau.

D.Jakučio teigimu, nereikėtų tikėtis, kad teisinės pagalbos prašymas dėl N.Venckienės ekstradicijos JAV bus pateiktas artimiausiu metu.

Mat visų bylų apimtis didelė, be to, darbus stabdo ir tai, kad nemažą dalį nusikaltimų bėglė įtariama padariusi ne viena, o kartu su bendrininkais.

Jų atžvilgiu bylos bus išskirtos ir teismui perduotos nelaukiant, kol buvusi teisėja ir Seimo narė bus pargabenta į Lietuvą.

Lietuvoje turi advokatą

2013 metų balandžio 9-ąją iš Lietuvos kartu su sūnumi dingusi N.Venckienė pastaruoju metu visiškai nutilo – ji nesiunčia laiškų Lietuvai, nieko nerašo nei į savo senąjį, nei į naująjį skambiu „Tautos žinių“ vardu pavadintą interneto puslapį. Panaikinta net jos anketa socialiniame tinkle „Facebook“.

Tačiau, kaip aiškėja, bėglė Lietuvoje turi savo advokatą, kuris rūpinasi jos teisiniais reikalais.

„Esu iš jo gavęs prašymą. Tiesa, tik vieną“, – sakė tyrimo grupei vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras.

D.Jakutis patikino, kad N.Venckienės gynėjas nėra jos giminaitis: „Tai tikrai ne buvęs jos vyras Aidas Venckus ar pusseserė Sonata Žukauskienė.

Jie negalėtų jos ginti, nes kai kuriose bylose patys yra apklausti kaip liudytojai.“

Ieškinių tikrai bus

Kai N.Venckienė bus pargabenta į Lietuvą ir prasidės teismai, nukentėjusiaisiais byloje pripažinti asmenys buvusiai teisėjai galės pateikti civilinius ieškinius.

Bene labiausiai nuo šios moters nukentėjo L.Stankūnaitė ir jos duktė.

Jos yra pripažintos nukentėjusiosiomis ir kitoje jau netrukus teismą pasieksiančioje vadinamųjų Garliavos seklių byloje.

Joje įvairiais nusikaltimais yra kaltinami N.Venckienės teta Audronė Skučienė, Vokietijoje dabar gyvenantis jos sūnus Tadas Skučas ir dar dešimt Kedžių patvorį trynusių veikėjų.

„Keletą civilinių ieškinių kitose bylose jau esame pateikę, tačiau dar nežinome, kokios sumos prašysime šioje, sakyčiau, pagrindinėje byloje. Ji vis pildoma naujais įtarimais, tad neaišku, kokios apimties pasieks teismą“, – sakė L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, apie nesamas dėmes ant Andriaus Ūso lyties organo fantazavusiai onkologei Laimai Plėšnienei 100 tūkstančių litų civilinį ieškinį jau yra pateikusi L.Stankūnaitė.

Tokios pat sumos ji reikalauja ir iš melagingą pažymą, kad buvo tvirkinama jo duktė, D.Kedžiui išdavusių buvusių Panemunės policijos komisariato pareigūnų Egidijaus Kuckailio ir Rasos Kairienės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.