Per audrą - neblaivios vairuotojos pasivažinėjimas jūros tiltu

Praėjusią naktį pajūryje šėlusi audra ne tik vartė medžius ir kilnojo

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2015-01-11 16:42, atnaujinta 2018-01-16 10:02

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 3 valandą nakties, kai stiprėjanti audra įsišėlo beveik iki uraganinio vėjo, Palangoje iš J.Basanavičiaus gatvės ant jūros tilto netikėtai įskriejo automobilis „Peugeot“.

Nulėkusi beveik iki tilto galo mašina trenkėsi į kairėje pusėje esančius turėklus. Laimei vienu ratu nuo tilto jau nuvažiavusį automobilį sulaikė smūgį atlaikęs ir iki galo nesulūžusi stora turėklo sija.

Tuo metu ant tilto atėjęs 39 metų palangiškis Mindaugas pamatė, kad ten buvę žvejai šoko gelbėti „į bėdą“ patekusią vairuotoją ir ėmė traukti vienu ratu žemyn nuo tilto nusvirusį automobilį.

„Kai daugiau nei 10 vyrų nedidelį „Peugeot“ sugebėjo visais keturiais ratais vėl užkelti ant tilto ir jauna mergina jau ruošėsi važiuoti toliau, neištvėriau, atidariau dureles, išmečiau vairuotoją iš mašinos ir paėmiau variklio užvedimo raktelius“, – apie nakties įvykį pasakojo Mindaugas.

Tačiau ginti pažeidėjos netikėtai stojo žvejai, kurie reikalavo merginai atiduoti raktelius. To prašyti atėjo ir keleivis – aiškiai apsvaigęs barzdotas vyrukas.

Mindaugas mėgino sakyti, kad gerokai neblaivi mergina lyg niekur nieko važinėja pėsčiųjų tiltu, laužo turėklus ir reikia ne padėti jai, o kviesti policiją.

Tačiau vairuotojos gynėjais tapę vyrai manė kitaip. Tarp Mindaugo ir žvejų kilo muštynės. Raktelius palangiškis buvo priverstas atiduoti, nes kitaip įsiutę žvejai jį grasino numesti nuo tilto.

Kaip tyčia, tuo metu išsikrovė palangiškio mobilusis telefonas, todėl taip ir neiškvietus policijos kažkuris iš žvejų merginos „Peugeot“ išvairavo iš pėsčiųjų zonos.

Pagal užfiksuotus automobilio numerius sekmadienį policija nustatė mašinos savininką. Kaltę dėl važiavimo pėsčiųjų tiltu prisiėmė viena 19 metų vilnietė, kuriai už pasišalinimą iš autoįvykio surašytas protokolas ir gresia nemenka bauda.

Tačiau policijos pareigūnams kilo abejonės, ar kaltės dėl padaryto pažeidimo neprisiėmė kitas žmogus, nes praėjus palyginus nedaug laiko nuo naktinio pasivažinėjimo, prisipažinusi vilnietė buvo visiškai blaivi. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.