Patarimas kauniečiams: net neimkite į rankas 50 eurų banknotų

Policija pranešė apie 21 atvejį, kuomet šalyje buvo aptikta įtartinų eurų banknotų. Daugiausiai šių pranešimų gauta iš Kauno. Beveik visais atvejais įtarimų sukėlė 50 eurų banknotai. Tad patarimas kauniečiams šiuo atveju gali būti vienas - venkite šio nominalo pinigo.

Padirbtų eurų aptikta net bankomatuose.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Padirbtų eurų aptikta net bankomatuose.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-13 09:22, atnaujinta 2018-01-16 06:36

Kaip pranešė Policijos departamentas, pirmadienį apie 9 val. 20 min. Šakiuose, Nepriklausomybės g., banke, pateikta galimai padirbta 5 eurų vertės kupiūra.

Tą pačią dieną apie 11 val. Panevėžio r., Krekenavos miestelyje, Laisvės g., Lietuvos pašto skyriuje, 48-erių metų vyras patikrinti pateikė galimai padirbtą 20 eurų vertės kupiūrą. Vyras paaiškino, kad dar sausio 6 d. Panevėžio r., Rūtakiemio kaime, parduotuvėje, gavo grąžą, kur ir buvo ši kupiūra. Vyras apklaustas.

Taip pat pirmadienį apie 11 val. 28 min. Vilniuje, Sodų g., banke, 62-ejų metų moteris patikrinti pateikė suvenyrinio tipo 200 eurų vertės kupiūrą. Moteris apklausta. Ji paaiškino, kad 2014 m. gruodžio mėn. pabaigoje, Vilniuje, Šv. Stepono g., namuose, kaimynas, smulkindamas pinigus, jai padavė 200 eurų vertės kupiūrą, kuri, kaip dabar paaiškėjo, yra suvenyrinio tipo.

Apie 12 val. Kauno r., Babtuose, Nevėžio g., parduotuvėje, 23-ejų metų jaunuolis, atsikaitydamas už prekes, pateikė galimai padirbtą 50 eurų kupiūrą. Jaunuolis apklaustas.

Apie 12 val. 10 min. Vilniuje, Kareivių g., parduotuvėje, 30-etis vyras, atsikaitydamas už prekes, pateikė galimai padirbtą 20 eurų kupiūrą. Vyras apklaustas.

Apie 13 val. 20 min. Vilniuje, Europos a., banke, 49-erių metų moteris ir 46-erių metų vyras pateikė galimai padirbtą 50 eurų kupiūrą. Asmenys apklausti.

Apie 14 val. 20 min. Vilniuje, Savanorių pr., prekybos centre, kasoje, perskaičiuojant pinigus, rasta galimai padirbta 50 eurų vertės kupiūra.

Apie 14 val. 50 min. Tauragės apskrities VPK Pagėgių policijos komisariate gautas pranešimas, jog sausio 7 d. bendrovėje, perskaičiuojant pinigus, nustatyta, kad iš individualią veiklą vykdančios įmonės, gauta galimai padirbta 50 eurų vertės kupiūra.

Apie 15 val. 29 min. į Panevėžio apskrities VPK kreipėsi bendrovės direktorius, kuris pareiškė, kad sausio 10 d. apie 20 val. Panevėžyje, Klaipėdos g., užkandinėje, atsiskaitant už prekes, buvo gauta galimai padirbta 100 eurų vertės kupiūra.

Apie 15 val. 50 min. Alytuje, S.Dariaus ir S.Girėno g., banke, 40-metė moteris patikrinti pateikė galimai padirbtą 50 eurų vertės kupiūrą. Moteris apklausta.

Apie 16 val. Klaipėdoje, Liepų g., banke, 53-ejų metų vyras pakeisti pateikė galimai padirbtą 50 eurų vertės kupiūrą. Vyras apklaustas.

Apie 12 val. Kaune, Kuršių g., inkasavimo įmonėje, perskaičiuojant iš bendrovės atvežtus pinigus, rastos galimai padirbtos trys 50 eurų vertės kupiūros.

Apie 17 val. 34 min. Kaune, Islandijos pl., prekybos centre, informacijos skyriuje, darbuotoja, perskaičiuodama kasos pinigus, rado galimai padirbtą 20 eurų vertės kupiūrą.

Apie 19 val. 37 min. gautas pranešimas, kad dar sausio 5 d. Šilutės r., Verdainės kaime, parduotuvėje, vyras, atsiskaitydamas už prekes, pateikė galimai padirbtą 50 eurų kupiūrą.

Vienoje gatvėje - 7 netikri banknotai

Taip pat pirmadienį Kaune, inkasavimo bendrovė, iš prekybos kioskų ir bankomatų surinkusi pinigus, atsivežė juos į savo būstinę ir juos perskaičiavo. Paaiškėjo, kad iš Partizanų g. inkasatoriai atsigabeno nemažai padirbtų eurų.

Nuo 17 val. 08 min. iki 17 val. 34 min. inkasatoriai aptiko net septynias padirbtas 50 eurų kupiūras. Penkios buvo iš skirtingų kioskų, dvi - iš skirtingų bankomatų.

Tad šiuo atveju kauniečiams galima tik patarti vengti 50 eurų banknotų. Parduotuvėse ir kioskuose geriausia prašyti, kad ši suma jums būtų atiduota smulkesnėmis kupiūromis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.