Pralobti troškusiems plėšikams – antrankiai

Iš banko einančią pensininkę užpuolę ir santaupas pagrobusi kuršėniškių trijulė neilgai džiaugėsi nemenku 2200 eurų grobiu. Pareigūnai greitai sučiupo nusikaltėlius ir jiems uždėjo antrankius.

Senolę apiplėšusių jaunuolių rankas surakino antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Senolę apiplėšusių jaunuolių rankas surakino antrankiai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-01-14 17:11, atnaujinta 2018-01-16 02:32

Nusikaltimas įvykdytas pirmadienį vidurdienį Kuršėnuose, viename Birutės gatvės kieme. Į savo namų kiemą įėjusią 79 metų moterį užpuolė plėšikai ir atėmė rankinę su pinigais ir dokumentais.

Kriminalistams nereikėjo ilgai vargti, kol nustatė įtariamųjų ratą – pakako peržiūrėti banko apsauginių kamerų vaizdo įrašą.

Kameros užfiksavo, kaip į eilėje lūkuriuojančią senolę nuolat žvilgčioja anksčiau ne kartą į teisėsaugininkų akiratį patekę du jaunuoliai. Vienas įtariamasis stoviniavo eilėje, o kitas į būsimąją auką dirsčiojo sėdėdamas banko skyriaus patalpose.

Pirmas nusikaltėlis sučiuptas praėjus keliom valandoms po apiplėšimo. 24 metų P.U. sulaikytas netoli Kuršėnų esančiame Drąsučių kaime. Nusikaltėlis turėjo ir dalį grobio – 420 eurų.

Trečiadienį teismas leido laikyti suimtą šį nusikaltėlį 3 mėnesius.

Antradienį buvo sučiupti likę du gaujos nariai - kuršėniškiai 23 metų R.L. ir 21 metų A.S. Abu jaunuoliai uždaryti į areštinę.

Ne kartą teistą R.L. pareigūnai užklupo namuose. Vaikinas iš pradžių neketino pasiduoti, todėl į pagalbą teko kviestis ugniagesius. Kai gelbėtojai pradėjo laužti duris, namiškiai atrakino duris. Įtariamasis rastas drybsantis lovoje.

Jauniausias gaujos narys banke pasirodęs nebuvo, bet jis tądien vežiojo abu plėšikus. Išaiškinę, kokiu automobiliu važinėja šis kuršėniškis, patruliai jį sučiupo gatvėje.

Abu pastarieji gaujos nariai į teismą dėl leidimo laikyti juos suimtus bus vesdinami ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.